Подновяват и подсилват пешеходните пътеки в Бургас, увеличават и броя им

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:37 / 20.04.2015
1423
Както всяка пролет, Община Бургас започна масово изкърпване на повредените през зимата пътни настилки и подновяване на маркировката.

Статистиката показва, че през последните 3 години в града са създадени 1000 квадратни метра нови пешеходни пътеки. Това се е случило след мотивирани искания на граждани, отправени до кмета Димитър Николов и одобрени от Комисията по безопасност на движението.

За да заостри вниманието на шофьорите към пешеходните пътеки, Община Бургас оцветява в сигнално червено 40 % от тях - там, където са най-конфликтните маршрути. За допълнителна сигурност на пешеходците, съществуващите пътеки по главните артерии на града се премаркирват със "Студен пластик". Това покритие е с дебелина на слоя 5 см и гаранция 3 години, за разлика от обикновенната маркировка - акрилна боя с 6 месеца гаранция.

Тази година броят на пешеходните пътеки в Бургас ще се увеличи още след реконструкцията на важни възлови кръстовища. Предстои и строителство на два пешеходни надлеза по проекта "Интегриран градски транспорт".

За подобряване видимостта на шофьорите, Община Бургас монтира светодиодни пътни знаци, които светят през нощта, а на 5 кръстовища в града са поставени сферични огледала.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).