Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Подпалвачът в Созопол не знаел, че в къщата имало хора
Автор: Екип Burgas24.bg 14:55 / 19.11.2012Коментари (0)1130
© Burgas24.bg
Последните данни за палежа на сградата в Созопол, при която загинаха трима души, предоставени от бургаската полиция:

Павел Господинов, 50-годишен от Созопол е задържан за палежа на къщата в крайморския град, при който загинаха трима души, съобщи на пресконференция в Областна дирекция на МВР - Бургас главен разследващ полицай Златко Пеев.

Павел Господинов направил пълни самопризнания, като по думите му мотивите били изцяло лични, тъй като семейството на оцелелия Георги Георгиев му дължало пари в качеството си на наематели на негов имот, обитаван през есента на 2009 година. Разследващ полицай Пеев не конкретизира за каква точно сума пари става дума, но изтъкна, че по думите на созополчанина, същия не знаел, че в къщата има хора, докато осъществявал палежа. Поради това му е повдигнато работно обвинение по чл 330, ал. 3 от Наказателния кодекс за умишлен палеж и за причиняване на смърт по непредпазливост на три лица, което обаче може да бъде променено в хода на разследването. Според предвидената в закона санкция, спрямо Павел Господинов може да се постанови лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Освен самопризнанието на созополчанина, към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността му, поради което Окръжна прокуратура е одобрила работното обвинение и е издала постановление за 72-часово задържане. Предстои внасянето на искане за постоянна мярка за отклонение "задържане под стража".


Според зам. директорът на ОДМВР - Бургас - комисар Калоян Калоянов към момента няма абсолютно никакви съмнения по отношение авторството на деянието. Самопризнанията на Павел Господинов са подкрепени с всички останали доказателства, събрани по делото, за което основен принос имат служителите от Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР - Бургас, Института по психология към МВР, Института по приложна техника към Главна дирекция «ПБЗН» и Научния институт по криминалистика и криминология. Не на последно място е и труда на служителите от сектор «Криминална полиция» към ОДМВР - Бургас, разследващите полицаи и служителите от Районно управление «Полиция» - Созопол. «Експертните анализи на специалистите са дали възможност гласните доказателства да бъдат потвърдени с веществени такива», сподели още Комисар Калоянов.

По думите му информация за вида и количеството на използваната при палежа запалителна течност няма да бъде предоставяна, докато не са готови назначените експертизи.

Към момента все още не може да се говори за връзка между палежа на къщата и всички останали деяния, тъй като полицейските действия са фиксирани върху конкретния случай. Това обаче не означава, че няма да се провежда разследване в тази посока, уточни главен разследващ полицай Златко Пеев по повод въпрос на журналисти : «Има ли връзка умишленото запалване на къщата с останалите палежи в Стария Созопол?».

На пресконференцията бе оповестено, че Павел Господинов е криминално проявен и осъждан за шофиране след употреба на алкохол. Данните за това изнесе говорителя на Бургаска окръжна прокуратура - прокурор Красимира Кателиева.


Според нея, все още не е ясно кога ще се гледа мярката за неотклонение на созополчанина, като най-ранния срок за това е утре по обяд. Прокурор Кателиева изтъкна, че най-важното по случая е рекордното време за разкриване на извършителя, като освен задържането му е значим и труда по събирането на безспорни доказателства за вината му.




Още по темата: общо новини по темата: 30
10.03.2017 »
22.08.2016 »
18.11.2015 »
19.10.2015 »
12.03.2015 »
10.03.2015 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: