Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Подписаха концесионния договор за парк "Океанариум“, строителството започва след летния сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 14:03 / 13.06.2013Коментари (10)3073
©
Кметът на община Бургас Димитър Николов и генералният директор на Научно-производствено обединение "Мостовик" Олег Шишов подписаха концесионния договор за изграждане и експлоатация на парк "Океанариум".

Кметът на Бургас посочи, че вече е внесена финансовата гаранция, а в концесионния договор са заложени сериозни условия за изпълнение, одобрени и гласувани от Общинския съвет. Фирмата е готова с техническия проект за атракционите и са направени пробите на територията, където ще е разположен паркът - Парк "Езеро". Кметът увери, че довеждащата инфраструктура към обекта също ще бъде разширена.

Строителството на първия етап, обхващащ изграждането на Аквапарка, ще започне след края на летния сезон и ще приключи до две години. Водещи инженери, архитекти и конструктори с опит в изграждането на такъв тип паркове и то при по-екстремни условия ще бъдат ангажирани с реализирането на проекта в Бургас. В екипа ще има специалисти от цял свят, включително от Япония и Русия. С изграждането ще бъдат ангажирани български фирми.
Олег Шишов посочи, че компанията има опит в строителството на такива паркове. До месец ще приключат изграждането на Океанариума във Владивосток. В него ще работят над 700 специалисти и се очаква до края на годината той да отвори врати.

Г-н Шишов сподели, че от компанията намират стабилност в инвестициите в Бургас и в България и добави, че само фактът, че ще строят в Бургас, би привлякъл и други руски инвеститори в морския град.

След строителството на целогодишния Аквапарк ще започне и изграждането на Океанариума, поради необходимостта от адаптация на водните обитатели от година и половина към условията в Океанариума. Важно значение за определянето на животинските видове ще има солеността, състава и температурата на водата, тъй като идеята е там да има черноморски, средиземноморски и океански обитетели.
В Океанариума ще има Делфинариум и основните експозиционни зони. В една от тях гостите ще могат да се видят през очите на водните обитатели. В него ще бъде обособена още и научно-изследователска зона, както и още няколко изненади, които ще му придадат уникалност от всички останали по света и ще го направи притегателен център за туристи от страната и чужбина.

За изграждане на развлекателния комплекс концесионерът ще инвестира сумата от 100 милиона лева, като поема ангажимент в срок до пет години да построи и въведе в експлоатация океанариум, делфинариум, аквапарк и познавателно-развлекателен комплекс.

Олег Шишов бе придружен още от Юрий Грачов - зам.-генерален директор на НПО "Мостовик", Павел Сатонкин - директор на "Уотър Атракшънс", Максим Паскин - директор на филиала на НПО "Мостовик" в България и Даниел Братанов.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Milko Todorov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: