Подреждат изложба 10 години "ТАЛАНТИНО" на площад "Тройката"

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:00 / 12.07.2021
1057
Фотоизложба с кадри от спектаклите на Театрална школа "Талантино“ ще украси пространството пред Културен дом НХК. Фотоси от известни бургаски фотографи – Ники Динов, Мара Радева-Лимонада, Николина Караганчева, Ангел Стоянов, Иван Кацаров, Ралица Станишева, Пламен Рашев и покойната Петя Даскалова ще покажат дейността на "Талантино“ от началото на нейното съществуване до момента.

Събитието е част от юбилея на театралната формация и ще бъде открито официално на 15 юли от 19 часа. Инициативата се реализира със съдействието на Община Бургас, по Програма за съфинсиране на културни проекти.

Архивните кадри, които бургазлии и гости на града ще видят на откритата изложба пред Културен дом НХК, ще влязат и в юбилейна книга-албум, подготвена за десетгодишнината на "Талантино“. Друго събитие, което режисьорът Станимир Карагьозов и компания са подготвили, е концерт - спектакъл, в който на сцената ще излязат всички седем действащи трупи от школата – пет в Бургас и по една в кварталите "Банево" и "Ветрен".

Отбелязването на юбилея на "Талантино“ започна с общо седем премиери на знакови пиеси – "Жените срещу Дон Жуан“ на Ерик-Еманюел Шмит, "Прелестите на изневярата“ на Валентин Красногоров, "Училище за смотаняци“ и "Смахнато училище“ на Румяна Капинчева, "Приятелство горещо и още, още нещо“ на Станка Вангелова, фолклорния спектакъл "Срещнали се два гявола“, както и "Ряпата 2020“, представена от най-малките актьори от школата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).