Подсъдим за убийство към съдия: Наложете ми справедливо наказание!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:23 / 17.01.2017
1235
Окръжен съд - Бургас присъди наказание "Лишаване от свобода" за срок от една година на Илия Г., подсъдим за причиняване на смърт по непредпазливост, като отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълението на наложеното на подсъдимия наказание за срок от три години. В съдебното заседание днес подсъдимия се обърна към съдията с думите: "Наложете ми справедливо наказание!"

Окръжният съд на Бургас призна подсъдимия Илия Г. за виновен, в това, че на 19.12.2015 г., в ловностопански район на гр. Малко Търново, поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност - ловуване, при групов лов на дива свиня, в нарушение на чл. 65, т. 15 от ЗЛОД (Закон за лова и опазване на дивеча) - при ловуването е ползвал сачми с диаметър над 6 мм, а именно 10 мм, при разрешена употреба на боеприпаси тип "куршум" и на чл. 8, т. 1 от "Указания за безопасно боравене с огнестрелно оръжие за ловни цели, приети от Ус на НЛРС - СЛРБ, на 21.11.2014 г." , като е стрелял по неясно видима цел, е причинил по непредпазливост смъртта на З.Т. След деянието подсъдимият е направил всичко, зависещо от него за спасяването на пострадалия. На основание чл. 123, ал. 4, предл. 1, вр. ал. 1 от НК и чл. 54 от НК, Бургаският окръжен съд го осъди на една година "Лишаване от свобода".

Съдът призна подсъдимия за невиновен в това, да е осъществил престъплението след като е нарушил чл. 59, ал. 1 от ЗОБВВПИ (Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия) и чл. 7, т. 14 от "Указания за безопасно боравене с огнестрелно оръжие за ловни цели, приети от Ус на НЛРС - СЛРБ, на 21.11.2014 г."

Окръжен съд - Бургас отложи на основание чл. 66, ал. 1 от НК изпълнението на наложеното на подсъдимия Илия Г. наказание една година "Лишаване от свобода" за срок от три години. Съдът лиши подсъдимият от правото да ловува за срок от една година.

Илия Г. бе осъден още да заплати на съпругата на Д.Т. обезщетение в размер на 60 хил. лева и на трите му дъщери - обезщетения в размер на 50 хил. лева на всяка.

Присъдата на Окръжен съд - Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок пред Апелативен съд - Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).