Поетесата Елка Василева представя "В сандалите на лятото“

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
17:48 / 06.08.2019
989
Поетесата Елка Василева ще изненада своите почитатели с нова книга. Тя е озаглавена "В сандалите на лятото" и представя поетичен прочит на човешките житейски сезони, с доминиращ копнеж по лятото. Стихотворенията са групирани в два цикъла - "Междусезония" и "Блус за оптимисти".

"В междусезонията на един живот се е стаил пети сезон, в който залезът е застинал и се очаква да е толкова голям, колкото е необходимо да стигне времето му, за да бъдат изговорени пропуснатите думи. Докато останалите сезони все още се изпълват с бъдеще, в сезона на поезията лирическата героиня, обута със сандалите на късното си лято, се разхожда едновременно в миналото и в бъдещето и ги преживява миг по миг, без значение на кое от двете времена принадлежат тези мигове", споделя редакторът на стихосбирката Керана Ангелова.

Авторката ще почерпи със стихове и вино своите гости, с които заедно ще кажат "На добър час" на новата книга по пътя към читателите. Това ще се случи в Дома на писателя на 8 август, четвъртък, от 19 часа.

Самата стихосбирка е едно малко полиграфическо бижу, което се вмества добре на рафта на библиотеката, но и се чувства удобно в чанта или дори джоб, за да бъде "под ръка". За своите творби Елка Василева казва: "Това е изстрадана поезия, може би прекалено лична. Но нима моето днес не може да бъде вчера, или утре на някой? Ние всички си приличаме в чувствата, които изпитваме, просто ги описваме различно. Надявам се всички да намерят поне едно свое стихотворение."

"В сандалите на лятото" е дело на издателство "Либра скорп", с финансовата помощ на Община Бургас. Тя е седма по ред стихосбирка на Елка Василева. През 1991 година излиза първата - "И желание вместо забрава", "Може би за хубаво" - 1994 година, "Кръстопът на желания" - 1999 година, "В скута на сянката" - 2005 година и за нея получава награда - плакет "Христо Фотев", "Анатомия на спомена" - електронна - 2012 година, "Неща за обичане" - 2016 година, също издадена със средства от Община Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).