Поезия и музика ще звучат в Борисовата градина на паркфеста "Чета и плета"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:00 / 28.07.2021
758
Второто издание на юлския паркфест "Чета и плета“, организиран от читалище "Любен Каравелов 1940“ - Бургас, ще се проведе на 30 юли в Борисовата градинка. Началният час е 18.00.

За пореден път под зелените сенки на дърветата ще звучи авторска поезия и музика, ще се твори, общува и аплодира изкуството, заплитащо цветове, възхити и послания.

На микрофона с книга в ръка ще застанат: Ажда Чаушева – стихове и песни, Георги Д. Георгиев, Елка Василева-Ебори, Матей Марков-Ебори, Наталия Недялкова, Татяна Йотова – стихове и песни, както и младите поети от Литературно студио "Митични птици“ с арт-педагог поетесата Роза Боянова.

Паркът ще се превърне в галерия за ръкоделия и работилница за нови творчески умения, ще има кътове за презентации. Програмата на юлския паркфест включва: Еко Арт Инсталация "Прегърната природа“ на младите творци Божана Славкова и Яна Янкова – архитект и художник, "Бабините плетива“ – изложба на дантели, изработени от дамите от Културен клуб на пенсионера "Любен Каравелов“ , Арт ателие "Послания на текстил“ за печатане на тениски.

Акцент в събитието ще бъде фотоизложбата в памет на незабравимата Петя Даскалова – "Фестивалът през обектива на Петя“, с фотоси, уловили настроението и емоциите на миналогодишното издание.

От юлската паркова сцена музикален поздрав ще отправят: Фолклорна формация "Тракийче“ към Читалище "Любен Каравелов 1940“ с вокален педагог Пенка Петрова, Петя Златева – поп изпълнител от Вокално студио "Галакси“ с ръководител Руси Русев – Читалище "Просвета 1927“, и Рок група "9 Бенд“ с ръководител Йордан Христозов – Читалище "Светлина 1939“ - Поморие.

За пореден път за любителите на четенето парковата къщичка ще бъде заредена с нови книги.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).