Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Погребалните агенти не искали да ходят на работа заради "мъртвеца", възкръснал от ковчега
Автор: Екип Burgas24.bg 17:35 / 16.10.2020Коментари (0)1432
© iStock
Затваряме му очите – той ги отваря. Преместихме му ръката – той я върна на същото място. Това разказа Бисер Тодоров, собственик на сливенската погребална агенция, в която преди дни пристигна "труп“, който впоследствие оживя, пише “Телеграф“. По думите му когато в агенцията извадили тялото от ковчега, за да го подготвят за погребението, видели, че мъжът преглътнал. Скоро усетили и че диша. Тодоров, който държи агенцията заедно със съпругата си Радка, споделя, че за 25 години не е имал подобен случай.

Според Радка служителите на агенцията са в тотален шок и вчера са отказали да идат на работа. До куриозния случай се стигнало, след като около 11,00 ч. сутринта на 13 октомври на телефон 112 бил подаден сигнал от сливналията Диньо Динев. Човекът бил силно разтревожен, тъй като приятелят му, 72-годишният Руси Русев, не отговарял на входния звънец, въпреки че би трябвало да си е у дома.

Малко по-късно на място пристигнали екипи на "Спешна помощ“, полицаи и пожарникари, които с дружни усилия разбили входната врата на апартамента на третия етаж в блок в ж.к. "Дружба“ в града на стоте войводи. Вътре открили бездиханното тяло на пенсионирания военен метеоролог Руси. Фелдшерът от спешния екип на ЦСМП проверил за дишане и пулс и като не открил такива, подписал талон за установена смърт.

По-късно въз основа на неговото становище в общинската администрация бил издаден смъртен акт. От погребалната агенция отишли да вземат тялото около 16:45 ч. на същия ден и го заварили там, където го намерили по-рано полицаите. С издадения смъртен акт започнали подготовката за погребението, което трябва да се състои след два или три дни, в зависимост кога ще се завърнат от САЩ и Великобритания близките на покойника. 

Шокът бил неописуем, когато, докато обличали тялото, усетили признаци на живот, Последвала спешна консултация със съдебен лекар, който препоръчал да се извика отново екип на ЦСМП. Малко по-късно линейка откарала живия мъж в спешното отделение на МБАЛ "С-р Иван Селимински“, където станало ясно, че пациентът е бил в диабетна кома.

Русев веднага бил приет в реанимацията, Две денонощия по-късно той е в тежко състояние, но е жив, коментира зам.-шефът по медицинската част на болницата д-р Хрисант Хрисантов. По думите му пациентът страда от други сериозни заболявания освен диабета и е истинско чудо, че е жив. От сливенската окръжна прокуратура съобщиха, че още на 13 октомври са образували досъдебно производство по член 115 за смърт на самотно живеещ мъж.

В хода на това производство щели да бъдат изяснявани последващите действия на длъжностни лица лица, които са дали възможност да се издаде смъртен акт на жив човек. На този етап в ЦСМП – Сливен отказват да коментират името на медицинския специалист, който е бил на "терен“, тъй като тече вътрешна проверка по случая.

"Понякога наистина трудно се установява смъртта, Има случаи на пациенти, които по различни причини могат да забавят много дишането и почти да не се чува сърдечна дейност:, каза директорът на МБАЛ Сливен д-р Василслав Петров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: