Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Показват кой руши новото в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:03 / 13.01.2016Коментари (10)5672
©
Бивши и настоящи ученици от
ПМГ:
виж още
Бивши и настоящи студенти от
"Професор д-р Асен Златаров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Бургас ще публикува в официалния си сайт - www.burgas.bg, фото или видео материали, показващи актове на вандализъм към хора и животни, рушене или кражба на обществено имущество.

Общинска администрация призовава гражданите, които са заснели такива снимки или видео клипове, да ги изпращат на електронна поща: optransport@abv.bg

Целта е всеки, който разпознае на тях извършителите, да подава своевременно сигнал до полицията за издирването и залавянето им.

Освен снимки от гражданите, такава функция ще изпълнява и Центърът за контрол на трафика в Бургас, помещаващ се в сградата на спортния корпус на ПМГ "Акад. Н. Обрешков", който е част от проекта "Интегриран градски транспорт". В него ще се наблюдава и събира информация от камерите, монтирани по спирките, в автобусите и на основните кръстовища в града. Те ще дават възможност за бърза реакция при пътнотранспортни произшествия, актове на вандализъм, бедствия и разкриване на престъпления, тъй като трафик-центърът ще бъде свързан със спешния номер 112 и пътна полиция. С това се цели да се повиши сигурността и безопасността по бургаските улици.

През изминалите години Община Бургас неведнъж е съобщавала за това как новооткрити придобивки за града и жителите му стават обект на хулигански прояви и агресия, което води до необосновани разходи за поправяне и остраняване на щетите, вместо тези публични средства да отидат за нова площадка, например.

Последните "документирани" такива случаи са от 1 януари, когато камера на бул. "Стефан Стамболов" е заснела как автомобил се врязва в новата ограда пред спирката на Новата поща, разделяща двупосочното движение. На записа се вижда как шофьорът излиза от колата в неадекватно състояние и си тръгва от мястото на инцидента, но след малко се връща в автомобила, дава на заден ход и бяга от произшествието.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.01.2016 г.
0
 
 
От записа ясно се вижда, че водачът паркира автомобила на плочника, но защо там има ограда на него така и не му става ясно. Запазвайки самообладание той напуска автомобила, но след кратък оглед на района установява, че задната част на автомобила стърчи твърде опасно на пътното платно. Преценявайки правилно ситуацията водачът премества автомобила на безопасно място!
Aнонимен
на 13.01.2016 г.
0
 
 
Ако я нямаше оградата щеше да блъсне другата кола .
0
 
 
Браво. Тук идва въпросът дали изобщо ще им направят нещо на вандалите.
0
 
 
Tony Nguyб»…n,разсъждаваш така защото може би си един от тях .Явно живота не ти е дал добър урок ,затова мислиш по този начин.Но никога не е късно да получиш своя урок .!
0
 
 
Такива действия не бива да остават безнаказани...Докато общината не бръкне дълбоко в джоба на извършителите... тези деяния няма да спрат.
0
 
 
Това никога не е било пешеходна пътека това че теб те мързи да гледаш и да провървиш 10 метра е друг въпрос.Прекалено ти е ограничено мисленето щом да искаш да изкъртят всичко ,явно не можеш да разбереш че това се прави с цел да предпази хората ,защото докато го нямаше всеки пресичаше все едно върви по тротоара.
0
 
 
Дори и да ги познавам няма да кажа.. второ дано само така продължат да изкъртят всичко... ще ми закриват те пешеходната хората да ти обикалят половината град за да стигнат до една част.
Aнонимен
на 13.01.2016 г.
+1
 
 
Община Бургас да помисли за майките с деца,възрастните хора и инвалидите които трябва да обикалят толкова много за да пресекат!?!Когато имаше пешеходка пътека поне шофьорите караха по бавно,а сега ще го обърнат на скоростна отсечка
0
 
 
мн хубаво.така ще се намалее кражбата и вандала
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: