Полицията: Вземете мерки срещу домовите кражби по време на празниците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:31 / 18.12.2015
734
Домовите кражби зачестяват по това време на годината, алармират от полицията. Крадците набелязват предимно тихи апартаменти, затова е добре да осигурим човешко присъствие у дома. Ако е планирано пътуване по време на коледните празници, е добре да бъде оставен ключ на доверен съсед, който да го посещава, каза за Burgas24.bg Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР.

Като предпазно средство може да се използва сигнално охранителна техника. Ако обаче това не може да се осигури, има хитрини като например да се пусне радио, което да създаде представа на крадеца, че домът е обитаван.

Крадците се делят на две групи - случайни и такива, които действат след предварително наблюдение на обекта. "Първата категория обикновено, вървейки по улицата забелязва, предимно на ниски етажи, че има отворен прозорец или балконска врата и че имат възможност след покатерване да проникнат в апартамента. Обикновено се крадат по-малки ценни вещи", каза Рандева. Другата група крадци са наясно кога има присъствие на човек в дома и какви ценности могат да заграбят.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Чехия разкрива временен консулски отдел в Бургас
Решиха казуса с водното спасяване за летния сезон
Много важна новина за всички абитуриенти от Бургаско!
Разкриха нагла краба от сърф училище в Морската градина на Бургас...
Отнесоха бургазлийка на пешеходна пътека в центъра на Бургас
Реализират мащабен проект в пристанище Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).