Полицията каза какви мерки ще предприеме в изборния ден

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:01 / 24.10.2019
1062
Всички условия за опазване на обществения ред по време на изборния ден са създадени от Областна дирекция на МВР – Бургас, заяви на нарочен брифинг днес началникът на отдел "Охранителна полиция и КАТ“ към ОДМВР – Бургас - комисар Неделчо Рачев.

По думите му са планирани достатъчен брой полицейски сили, които да осигурят обществения ред в града и в областта, както и достатъчно сили за охрана на изборните секции и районите около тях. Временна организация за автомобилното движение ще бъде въведена единствено на територията на зала "Бойчо Брънзов“, където след приключване на изборния ден ще се приемат изборните материали. Комисар Рачев заяви, че създадената организация няма да пречи на общото придвижване на моторните превозни средства, с изключение на обявения район.

Специално засилените мерки за сигурност влизат в сила след приемането на изборните секции от 18.00 часа на 26 октомври до приключването на изборния ден. "В абсолютно всички квартали на Бургас и областта са планирани мерки, които да отговарят на обстановката в съответното място. Навсякъде мерките са абсолютни засилени и може да се разчита на достатъчно полицейски сили, които ще направят необходимото да осигурят обществения ред преди, по време и след изборния ден“, уточни комисар Рачев в отговор на въпрос налага ли се засилено полицейско присъствие в кварталите с малцинствени групи.

Комисар Неделчо Рачев бе лаконичен по отношение мерките, предприети по повод предстоящите граждански действия на територията на Община Несебър – според него "всяко масово мероприятие съгласно план и разстановка ще се осигури с достатъчно полицейски сили с цел възможност гражданите да проведат мероприятието си при спазване на законовия ред“.

Виж коментарите (0)

Още по темата (141):
10.12.2019 Експертизите потвърдиха: При изборите за кмет в Бозвелийско е използвано невидимо мастило
30.11.2019 Кой колко изхарчи на Местни избори 2019
11.11.2019 Предадоха на съд Тако и Йордан за купуване на гласове
09.11.2019 Сливенчани признаха, че са купували гласове за Йордан Лечков
06.11.2019 Наказаха Светлин и Янка за купуване на гласове
05.11.2019 Менда Стоянова: Имаше места, където вотът бе даден от омраза
Още новини от Новини от Бургас:
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).