Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Полицията разби депо за разпределение на крадени вещи и наркотици
Автор: Екип Burgas24.bg 13:46 / 22.05.2014Коментари (0)687
Депо за разпределение на крадени вещи и наркотици бе неутрализирано в резултат на полицейските действия на служители от сектор "Криминална полиция" и Специализираните полицейски сили при ОДМВР - Бургас, служителите от Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас и Базовата научно-техническа лаборатория.

На 20 март около 17.30 ч. в местността "Капчето", в пункт за изкупуване на черни и цветни метали на частна фирма, непосредствено след сделка с наркотични вещества са задържани криминално проявените М.Г., 30-годишен и П.А., 35-годишен, и двамата от Бургас. В близост до задържаните са открити : полиетиленов плик, съдържащ жълтеникаво на цвят кристалообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на метамфетамин и полиетиленово пликче, съдържащо бяло на цвят прахообразно вещество / амфетамин/. При извършено претърсване и изземване във фургон, разположен в двора на пункта, са намерени и иззети : 18 таблетки амфетамин, както и множество прекурсори за производство на наркотични вещества, незаконно притежаван от П.А. боен пистолет, калибър 6х35, както и боеприпаси за същия, газов пистолет без необходимата регистрация и 13 стека цигари, без акцизен бандерол.

По предварителни данни в пункта, стопанисван от фирмата на П.А., са разпределяни и изкупувани вещи - предмет на различни престъпления и са търгувани наркотици. Пунктът е наблюдаван от известно време, като действията по задържането са предприети по време на поредната сделка.

При допълнителните процесуално-следствени действия, предприети от полицейските служители, свързани с претърсване в дома на П.А., разположен на бургаската улица "Мария Луиза", са намерени и иззети : около 1 кг. таблетки "Судафет" / прекурсор за производството на амфетамини/, две пликчета с прахообразно вещество / амфетамин/, множество вещи-предмет на престъпления / кражби и грабежи/, а именно преносим компютър, два таблета, три видеокамери, шест дигитални фотоапарата, навигация, мобилни телефони, пробивни машини, телевизори, злато, четири часовника и платно за уиндсърф. По случая в Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас е образувано досъдебно производство. На 21.05.т.г. в пункта е извършен повторен оглед, претърсване и изземване, като са установени и множество обгорени медни проводници с приблизително тегло около 2 000 кг., вероятно предмет на кражби от електропреносната и далекосъобщителната мрежи / открити са: парчета от телефонен кабел с различна дължина с общо тегло 290 кг.; обгорял меден проводник с общо тегло 626 кг.; парчета от кафяви алуминиеви профили с общо тегло 248 кг.; оловни стопилки с общо тегло 348 кг. и 49 кг. нарязани медни тръбички/. П.А. и М.Г. са задържани с полицейска заповед за задържане за срок от 24 часа.

С Постановление на Окръжна прокуратура - Бургас П.А. е привлечен в качеството си на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354 А от НК / разпространение на наркотични вещества/ и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа. Работата по документиране на извършените престъпления продължава от служители на Четвърто Районно управление "Полиция" - Бургас и сектор "Криминална полиция" при ОДМВР - Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Брутално убийство в Силистра 
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Избор на нов български патриарх
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: