Полицията с акция в Бургас, дебне за висока скорост, особено около училищата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
13:12 / 08.05.2017
3723
"Пътна полиция" ще проведе три специализирани операции в рамките на Глобалната седмица на ООН за пътна безопасност, която ще се проведе между 8 и 14 май под мотото "Спаси живот! Намали скоростта!". Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция" се присъединява чрез свои инициативи към световната идея. За ограничаване на шофирането с "пълна газ" са планирани специализирани операции. При първата е предвидено автопатрули да следят за скоростта в районите на учебните заведения в пикови часове, преди започване и при приключване на учебните занятия.

В рамките на следващата акция екипи на "Пътна полиция" ще бъдат разположени в участъци с концентрация на пътнотранспортни произшествия. При третата акцент ще бъдат малките населени места, където скоростта ще се контролира от оборудвани с технически средства патрулни автомобили. И за трите операции ще бъдат използвани всички налични мобилни и стационарни камери.

Освен специализираните акции, служители на "Пътна полиция" ще проведат и превантивни беседи със средношколци.


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).