Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Полицията със засилени проверки преди първия учебен ден
Автор: Екип Burgas24.bg 15:43 / 12.09.2016Коментари (0)1239
© Burgas24.bg
От днес до 18 септември на територията на Бургаска област, както и в цяла България, започват засилени проверки за използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства.

Акцията на "Пътна полиция" е част от общата акция на Европейската мрежа на службите по контрол на пътното движение / TISPOL/.

Освен за колани ще се проверява и за използването на каски от водачите и пътниците на мотоциклети, както и за ползването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Пътните полицаи ще припомнят на водачите и спътниците им колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

От TISPOL отчитат пряко въздействие на този фактор върху аварийността и в частност върху броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.
По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Дни преди първия учебен ден - 15-ти септември, сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас е готов с провеждането на традиционната акция с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия с малолетни и непълнолетни деца.

В Седмицата на превенция на детската пътна безопасност, вниманието ще бъде насочено към актуализиране на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, проверка на уличното осветление, предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения от висок или нисък тип, които препятстват пресичането на уличните платна на нерегламентирани места.

За времето от 15 септември до 31 октомври, с цел недопускане на пътни инциденти, в районите на училищата в Бургаска област ще бъде засилено полицейското присъствие.

Превантивните занимания по пътна безопасност в детските градини и училищата в региона ще продължат и през новата учебна 2016 / 2017 година, които ще обхванат до края на първия срок всички класове от началния курс, като графиците ще бъдат изготвени съвместно с образователния инспекторат на МОН - Бургас. Занимания ще бъдат проведени и в бургаските детски градини, като в първите три от тях - "Раковина", "Слънце" и "Златното ключе", превантивните беседи по пътна безопасност ще стартират във вторник - 20.09.т.г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: