Полицията със засилени проверки преди първия учебен ден

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:43 / 12.09.2016
1243
От днес до 18 септември на територията на Бургаска област, както и в цяла България, започват засилени проверки за използване на обезопасителни колани от водачите и пътниците на моторни превозни средства.

Акцията на "Пътна полиция" е част от общата акция на Европейската мрежа на службите по контрол на пътното движение / TISPOL/.

Освен за колани ще се проверява и за използването на каски от водачите и пътниците на мотоциклети, както и за ползването на детски обезопасителни системи при превозването на деца в автомобилите.

Пътните полицаи ще припомнят на водачите и спътниците им колко е важно да използват предпазни колани, системи и каски при пътуване, които биха ги предпазили от сериозно увреждане или смърт при пътен инцидент.

От TISPOL отчитат пряко въздействие на този фактор върху аварийността и в частност върху броя на пострадалите и загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия.
По време на проверките пътните полицаи ще следят и за наличието на задължителната застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Дни преди първия учебен ден - 15-ти септември, сектор "Пътна полиция" при ОДМВР - Бургас е готов с провеждането на традиционната акция с цел ограничаване на предпоставките за пътни произшествия с малолетни и непълнолетни деца.

В Седмицата на превенция на детската пътна безопасност, вниманието ще бъде насочено към актуализиране на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, проверка на уличното осветление, предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения от висок или нисък тип, които препятстват пресичането на уличните платна на нерегламентирани места.

За времето от 15 септември до 31 октомври, с цел недопускане на пътни инциденти, в районите на училищата в Бургаска област ще бъде засилено полицейското присъствие.

Превантивните занимания по пътна безопасност в детските градини и училищата в региона ще продължат и през новата учебна 2016 / 2017 година, които ще обхванат до края на първия срок всички класове от началния курс, като графиците ще бъдат изготвени съвместно с образователния инспекторат на МОН - Бургас. Занимания ще бъдат проведени и в бургаските детски градини, като в първите три от тях - "Раковина", "Слънце" и "Златното ключе", превантивните беседи по пътна безопасност ще стартират във вторник - 20.09.т.г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).