Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Поне 50 души си тръгват от община Бургас, съкращават ги
Автор: Екип Burgas24.bg 09:55 / 07.12.2011Коментари (0)1161
© Burgas24.bg
Поне 50 общинари ще си тръгнат от местната администрация на Бургас в началото на идната година.

Толкова ще засегне 15-процентното съкращение, което предвижда оптимизацията на структурата на всички местни администрации, препоръчано от финансовия министър Симеон Дянков.

Макар да е оформена като препоръка, за нас е задължително да го спазим, много е трудно да се определят хората, с които трябва да се разделим, каза кметът Димитър Николов.

Списъкът се съставял по предложение на шефовете на дирекции и отдели. В него вече са включени около 40 служители част от тях са информирани, останалите ще научат до края на годината.

Първи в него са попаднали навършилите пенсионна възраст през изминалата година. В момента внимателно се преглеждат и досиетата на всички. Тези с нарушения и санкции също влизат в рисковата зона.

По-ниската квалификация е следващият критерий. Между двама висшисти ще изберем този, който знае и език, уточни кметът. Той не крие, че редукцията на състава е изключително трудна за него. Около 450 души е целият състав на общинска администрация.

Не мога обаче да изпълня изцяло изискването, стигам до 6-7 процента, иначе ще остана без хора на възлови места, казва кметът на Карнобат Георги Димитров. Заради новата структура е трябвал да пожертва цяла дирекция, както и да съкрати дейности. 101 са служителите на община Карнобат. Ако спази препоръката в пълен обем, кметът трябва да се раздели с около 15 служители. Засега цифрата е двойно по-малко.

На 22-ри ще гласуват нова структура на местната администрация общинарите в Камено. Кметът Стефан Бонев е затруднен в изготвянето й, защото 15 процента в Камено означава 9 от 60 служители да си тръгнат. М.г. освободих 10, ако сега се съобразя изцяло с искането, това ще се отрази върху работата на общината, в крайна сметка ще пострадат хората, не смятам, че този подход е правилен, коментира Бонев. В малките общини няма отдели за всяка дейност, един специалист се занимава с няколко неща и съкращенията ще се отразят сериозно, допълва кметът.

Колегата му от Несебър Николай Димитров не бърза със съкращенията. Засега той премълчава точната цифра. Несебър е сред динамично развиващите се общини, през лятото и зимата ситуациите са различни, коментира Димитров. Според него трябвало да се отчита и факта, че извън активния сезон общината е най-големия работодател и сериозната редукция на състава ще даде отражение и върху местната икономика. Около 200 са несебърските общинари.

Източник: в. "24 часа"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
Бюджет 2024
Специализирани полицейски операции в страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: