Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Поради огромния интерес спектакълът "Сирано дьо Бержерак" с Камен Донев отново ще бъде представен на бургаска сцена
Автор: Екип Burgas24.bg 10:52 / 21.03.2022Коментари (0)754
©
Поради големия интерес и бързото изчерпване на билетите за премиерата през февруари на спектакъла "Сирано дьо Бержерак“, той отново ще гостува в Бургас.

Постановката ще се играе на 30 март от 19.00 ч. в зала "Тончо Русев" на Културен дом НХК. Билетите са пуснати в продажба на касата на "НХК .

Повече от век историята на Сирано вълнува света. Поднесена в брилянтен стих, който в превода на Веселин Ханчев и сценичната версия на режисьора Стоян Радев запазва както свежестта на хумора, така и красотата на авторовото слово, пиесата на Едмон Ростан оживява на сцената на зала "Тончо Русев" на Културен дом НХК.

В музикалната среда на композитора Славчо Николов и атмосферата на художника Никола Тороманов, ще видим актьорите: Луизабел Николова, Ясен Атанасов, Георги Къркеланов, Тигран Торосян, Владислав Виолинов, Асен Кобиларов и Ели Колева, както и абсолвенти от Театрален колеж "Любен Гройс". В яркия образ на Сирано – безпардонния присмехулник с убийствено саркастични попадения за тези, които си ги заслужават, но и с красива поетична душа, скрита зад маската на самоиронията, публиката ще види Камен Донев – актьор, когото тя много добре познава и обича. Сюжетът на пиесата ни пренася в XVIIвек. Историята започва през 1640 г. и завършва 1655 със смъртта на Сирано (Камен Донев). Той е всепризнат поетичен талант, кадет от френската армия, когото всички ценят заради острото чувство за справедливост, неподкупността, вкуса към театъра и сприхавия нрав. Малцина дръзват да кажат нещо срещу него, защото е най-добрият фехтовач в Париж и охотно влиза в схватки, дори противниците да са много повече. Но пред братовчедка си Роксана (Луизабел Николова), в която е безнадеждно влюбен, той е мил и забавен, сърдечен приятел. Безстрашният кадет не смее да разкрие чувствата си. Причината за това е големият му нос. Външната грозота контрастира с нежните пориви на поетичната му душа. Един ден Роксана споделя на Сирано, че се е влюбила и по ирония на съдбата нейният избранник – Кристиян дьо Ньовилет (Ясен Атанасов) е красив млад войник, зачислен в неговото поделение. Кавалерството на Сирано го задължава да изпълни молбата й и да покровителства младежа. Кристиян му споделя своята неувереност да общува с Роксана, която е много по-умна от него. Тогава Сирано сключва странна сделка, предлага да му "заеме красноречието си“ и започва да пише писма до своята братовчедка, които Кристиян подписва. Именно тези писма пленяват въображението на Роксана, но тя през цялото време смята Кристиян за човека, с когото общува. Но в нея е влюбен и богатият и влиятелен граф Дьо Гиш (Георги Къркеланов)— командир на полка, където служат Сирано и Кристиян. За да я спаси от домогванията на графа, Сирано сам урежда светкавичния ѝ брак с Кристиян, но на бойното поле младежът много скоро умира, а с него и тайната на Сирано. Роксана постъпва в манастир. Сирано я посещава, но никога не разкрива истината за голямата ѝ любов. "Останал непреклонен пред подлостта, лъжата, завистта, компромиса, парата", Сирано посреща смъртта от вражеска ръка с високо вдигната глава. Едва в този сюблимен и едновременно трагичен момент, боготворената от него жена разбира кой е нежния поет, пленил завинаги сърцето й. Сирано – един романтично приповдигнат герой, който нехае за богатство и без да се съобразява с авторитети следва своя път, жертва личното си щастие в името на по-висок идеал.

Постановката ще се играе на 30 март от 19.00 ч. в зала "Тончо Русев" на Културен дом НХК. Билетите са пуснати в продажба на касата на "НХК .

За резервация и повече информация тел.0894/898-098-Маруся Русева-организатор /Арт ателие/








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: