Поредно заседание на съда по делото за касапницата на пътя Бургас - Созопол

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:29 / 17.03.2022
1965
Окръжен съд – Бургас е провел разпоредително заседание по дело за причинена смърт по непредпазливост, по което подсъдим е Камен Филипов.  

Припомняме, че Окръжна прокуратура – Бургас е внесла обвинителен акт на Камен Филипов за това, че на 28 февруари 2020 г., около 22.00 часа, на Главен път I - 9, след изхода от Бургас в посока кв. "Крайморие", при управление на МПС — автобус марка "Мерцедес", собственост на фирма със седалище и адрес на управление Истанбул, нарушил правилата за движение  и допуснал пътно-транспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на повече от едно лице.

Окръжен съд – Бургас конституира пострадалите лица – М. Т., Н. Т., Г. Т. и С. Б. като частни обвинители в съдебното производство.

По искане на защитата на подсъдимия и без възражения от страна на държавното обвинение, поверениците и пострадалите лица, съдът определи делото да бъде гледано по реда на Диференцираната процедура на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, в хипотезата на чл. 371, т. 2 от НПК. Камен Филипов призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази пред съда изрично съгласие да не се събират нови доказателства. Бургаският окръжен съд ще се ползва от доказателствата, събрани в досъдебното производство и направените самопризнания на подсъдимия при произнасянето на своята присъда.

Окръжен съд – Бургас потвърди наложената на подсъдимия мярка за неотклонение "Подписка", като остави без уважение искането на защитата да бъде изменена наложената мярка "Забрана да напуска пределите на страната". Съдът потвърди и тази мярка за процесуална принуда, като допусна Камен Филипов да напусне пределите на България за срок от 1 месец, считано от 18 март до 02 май, за да посети Турция и получи доказателства, касаещи негови характеристични данни, свидетелство за съдимост и справки за нарушения в Република Турция.

Защитата поиска на следващото съдебно заседание да бъде изслушан като свидетел турски гражданин, колега на Камен Филипов.

Съдът отложи делото и насрочи следващото заседание за 03 май.

Виж коментарите (0)

Още по темата (16):
25.01.2024 Няма мърдане! Не намалиха присъдата на Камен от касапницата на пътя за
Созопол
09.12.2022 Ето каква присъда получи Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол
16.04.2020 Оставиха зад решетките Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол
09.03.2020 Пратиха в ареста Камен, който прегази двама с автобус на пътя за Созопол
09.03.2020 Ще влезе ли в ареста Камен, причинил касапницата на пътя за Созопол?
07.03.2020 Протест блокира пътя Бургас – Созопол
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).