Постановка на Държавна опера – Бургас получи голямо признание

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:08 / 03.05.2019
2496
Постановката на Държавна опера – Бургас "Баядерка“ беше отличена с награда "Златна муза“ на церемонията на Сдружение "Асоциация на хореографите в България“, която се проведе в Зала I на НДК в Международния ден на балета – 29 април.

Балетът по музика на Лудвиг Минкус, който е един от шедьоврите на сценичното изкуство, беше поставен премиерно преди година в Бургас под режисурата на Веса Тонова. Номинацията за "Златна муза“ беше за постановка и режисура. Бургаската постановка е била в конкуренция с балетите "Пепеляшка“ на Държавна опера – Варна и "Дон Кихот“ на Държавна опера – Стара Загора. Част от спектакъла в изпълнение на балета на бургаската опера дебютира в Зала I по време на миналогодишната церемония на Сдружението и впечатли журито и танцовите среди, които тази година са излъчили предложението именно "Баядерка“ да бъде наградена със "Златна муза“.

Наградата на Сдружение "Асоциация на хореографите в България“ се присъжда за трети пореден път. Церемонията, на която хореографът на "Баядерка“ Веса Тонова получава наградата "Златна муза“, ще бъде излъчена по БНТ на 24 май.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).