Поставят нови мобилни центрове за отпадъци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:32 / 22.01.2020
863
Община Бургас разширява системата от мобилни центрове за разделно събиране на отпадъци. Това е поредната стъпка към опазването на околната среда и същевременно създаване на по-добро обслужване на гражданите.

Нови 5 мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци ще бъдат поставени в кварталите "Крайморие", "Ветрен" и "Банево", с което общият брой на функциониращите съоръжения ще стане 24.

В съоръженията може да се предават разделно събрани фракции от  хартия и картон, пластмаси, стъкло вкл. плоско; текстил и кожа; опасни отпадъци от бита; пържилни мазнини; тонер касети; батерии и акумулатори;     флакони със сгъстени газове; лекарства с изтекъл срок;     електрическо и електронно оборудване; луминисцентни лампи и др.

Всеки, който предава отпадъци в мобилните центрове, получава определен брой точки, които се регистрират в електронна карта. Броят им зависи от вида на предадения отпадък.

Чрез точките всеки гражданин участва в томболата на Община Бургас, в която най-активните получават награди. Победителите за 2019 година ще бъдат обявени в края на месеца, а с началото на 2020 година стартира и новата кампания.

Община Бургас призовава гражданите да бъдат по-активни при разделното събиране на отпадъци, защото това е начин да щадим околната среда, да направим града по-чист и е възможност за спечелването на награда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).