Поставят снегозащитни съоръжения в участъка Карнобат-Бургас от АМ "Тракия"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (12)
12:47 / 20.09.2012
2127
Зимното неподдържане на пътищата да се криминализира и фирмите имащи договор с държавата да носят наказателна отговорност. За това настояват от министерството на регионалното развитие и агенция "Пътна инфраструктура" преди началото на новия зимен сезон, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тази година проверката за готовността на фирмите, ангажирани с поддържането на републиканската пътна мрежа ще се проверява от експерти на две министерства - на Регионалното развитие и на Вътрешните работи. Първото, за което ще се следи в започналите вече проверки са наличните количества пясък, сол, луга и техника. Двете министерства за пръв път ще проверяват не само договорите, но и на място поддържащите пътищата фирми. Министърът на Регионалното развитие Лиляна Павлова уточни: "да направим сравнение между фирмите, договорите, които имат с държавата поддържащите фирми и тези, които имат с общините, защото какво се оказва? - имахме примери миналата зима в една пернишка област, една фирма е кандидатствала при нас с определен брой машини, материали, луга, пясък и така нататък и се оказва, че тя със същите тези фирми, работници и материали е кандидатствала и е получила договор за поддържане на общинските пътища".

При наличие на такива фирми договорите ще бъдат незабавно прекратявани. Резултатите от проверките ще бъдат обобщени в края на октомври. От своя страна инж. Лазар Лазаров - директор Агенция "Пътна Инфраструктура" бе категоричен, че: " отдавна апелирам, че зимното неподдържане на пътищата трябва да стане престъпление, за което да е носи наказателна отговорност, тъй като все пак пътищата са стратегически обекти и затварянето на един път води до огромни загуби , до проблеми изобщо на цялата страна и на икономиката"

За първа зима ще бъдат поставени снегозащитни съоръжения в участъка Карнобат-Бургас от магистрала Тракия, за да бъде избегнато затварянето и при най-малкото количество паднал сняг и да бъде наричана от шофьорите "Лятна магистрала". За да не се крадат щитовете, тази година ще бъдат от стъклопласт.


Виж коментарите (12)

Още по темата (490):
26.04.2024 Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока Бургас
06.04.2024 АПИ обясни защо не трябва да шофираме в аварийната лента
17.02.2024 Ограничават движението при 349-и км в платното за Бургас на АМ "Тракия"
19.09.2023 Министър Цеков: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
05.07.2023 90 км/ч не е подходяща скорост за магистрала, след изпреварване се прибирайте в дясна лента
28.06.2023 Драматична ситуация с шофьорка и детето й на АМ "Тракия", добре че там са били двама полицаи!
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).