Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Потвърдиха ареста на сводника Калин
Автор: Екип Burgas24.bg 17:55 / 30.06.2022Коментари (0)827
©
Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас, с което спрямо обвиняемия Калин В. е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража". Делото бе гледано по жалба на обвиняемия и неговата защита. В съдебното заседание адвокатът на Калин   поиска от въззивния съд мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека такава – "Домашен арест" или "Парична гаранция", тъй като обвиняемияt има постоянен адрес, на който живее и болна майка в Доспат, за която трябва да се грижи.

Припомняме, че Калин В. е привлечен като обвиняем за това, че в периода 01.06.2022-21.06.2022 г., на различни места в гр. Поморие, к.к. "Слънчев бряг" и гр. Бургас, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, на няколко пъти, чрез обещаване, даване и получаване на имотна облага - пари е набирал и транспортирал със собствения си лек автомобил отделни лица от женски пол Н. Д. и Д. П., с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им.

Настоящият съдебен състав намери за правилен и обоснован изводът на първоинстанционния съд, че към настоящия момент в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на тезата, че е налице обосновано подозрение обвиняемия да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Видно от справката за съдимост, Калин В. е осъждан и сега отново е обвинен за тежко умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, което презюмира наличието на реална опасност той да извърши престъпление. Това за Бургаския окръжен съд "индикира на завишена степен на обществена опасност на неговата личност". "Тези факти сочат на трайно изградени криминални нагласи и специализация в извършването на подобни престъпления. Те са достатъчни за да обосновавават наличие на реална опасност от извършване на престъпление, поради което обществения интерес да се предотврати неправомерно поведение на Калин В. към момента надделява над правилото за зачитане на личната свобода, независимо от презумпцията за невиновност", казва в мотивите си съдебната инстанция. Според въззивната инстанция правилен е изводът на районния съд, че единствено мярка за неотклонение "Задържане под стража" към момента е адекватна и пропорционална на преследваната цел, да му се попречи на върши престъпления и да се укрие. Видно е, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес и не се грижи за болната си майка, а си е наел квартира в к.к. "Слънчев бряг", в която да пребивава за летния сезон 2022 г.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Великден 2024 г.
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: