Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Потвърдиха присъда на петима осъдени за разпространение на наркотици и склоняване към проституция
Автор: Екип Burgas24.bg 11:27 / 14.05.2015Коментари (0)1112
© Burgas24.bg
Апелативен съд - Бургас потвърди постановената срещу Иван Славков, Николай Хаджимихайлов, Свилен Николов, Янко Колев и Пейчо Пейчев осъдителна присъдата за разпространение на наркотици и склоняване към проституция. Това съобщават от пресцентъра на съда.

На 15.01.2013 г. Окръжен съд- Варна е признал бившия общински съветник и бивш президент на ФК"Спартак" Иван Славков, Николай Хаджимихайлов, Свилен Николов, Янко Колев и Пейчо Пейчев за виновни затова, че през различен период от време, от есента на 1996 година, когато Славков е създал групировка, и до началото на септември 2008 година, престъпното сдружение е работило по обща схема за получаване на пари от организирана проституция на територията на град Варна, на курортните комплекси и околностите. Групата е организирала склоняването към проституция и трафика на експлоатираните жени и мъже. Съдът ги призна за виновни и за това, че като участници в престъпната организация са разпространявали различни по вид и количества наркотични вещества - хероин, кокаин, амфетамини и др. С решението на въззивната инстанция остават в сила присъдата, която потвърждава в частта на наложените наказания. Иван Славков е осъден на 10 години лишаване от свобода, а Николай Хаджимихайлов на 6 години затвор и 40 000 лева глоба. Наказание 6 години лишаване от свобода е постановено и на Свилен Николов. Решаващият съд е присъединил към това наказание 1 година затвор по друга присъда, и той е наказан общо на 7 години лишаване от свобода. Янко Колев е осъден на 18 месеца лишаване от свобода, а Пейчев е наказан с 2 години и половина затвор.

Апелативен съд -Бургас посочва в мотивите си, че фактическа обстановка е напълно изяснена от първоинстанционния съд и въз основа на това той е направил законосъобразен правен извод, към който се присъединява и въззивният съд за осъщественото от подсъдимия Иван Славков деяние - организирал и ръководил престъпна група, а подсъдимите Янко Колев, Свилен Николов, Пенчо Пейчев и Николай Хаджимихайлов са участвали в нея. Въззивният състав намира за правилно и обосновано заключението на първостепенния съд, че в случая е налице добре организирана и структурирана престъпна група, в която подсъдимите са имали конкретно разпределение на ролите. Сдружението им е било създадено с цел да върши престъпления, наказуеми с лишаване от свобода повече от три години. Безпротиворечиво се установява как те реално са осъществили престъпления - разпространение на наркотични вещества, пране на пари, склоняване към проституция и сводничество за блудствени действия и съвкупления, и трафик на хора.

Апелативен съд - Бургас подробно анализира участието на всеки от подсъдимите и прави извод, че те са действали с пряк умисъл за участие в организирана престъпна група, съответно за ръководство на такава, защото са съзнавали общественоопасния характер на тяхната деятелност, предвиждали са нейните общественоопасни последици и са искали тяхното настъпване.

Апелативен съд - Бургас се присъединява към мотивите на Варненския окръжен съд, с които се приемат за неоснователни възраженията на подсъдимите и техните защитници. Въззивният съд е солидарен и с изводите на първата инстанция за висока степен на обществена опасност на личността на подсъдимите и на деянията, за които те отговарят. Въззивният съд счете, че първата инстанция стриктно е спазила законовите разпоредби при определяне на наказанията на подсъдимите и същевременно е проявила изключителна прецизност при конкретизиране вида и размера на всяко от наложените наказания.

Апелативният съд - Бургас намира за правилно определени и справедливи наложените с присъдата на Окръжен съд Варна наказания на подсъдимите. Решението на въззивния съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: