Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Появи се купувач за магазина на "Карфур" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:14 / 11.11.2016Коментари (0)1936
© Капитал
Най-старият магазин на "Карфур" в страната - този в Бургас, предстои да смени собственика си. При третия опит за продажба на обекта заради просрочени дългове на собственика "КМБ България" (част от гръцката Marinopoulos) оферта е подадена от взискателя по изпълнителното дело. Това научи "Капитал" от частния съдебен изпълнител Тотко Колев. Той не уточни името на взискателя, но каза, че претенциите са свързани с отпуснатия ипотечен кредит от гръцката Alpha Bank. Най-вероятно става дума за лондонския клон на банката, към който по информация на "Капитал" са преминали заемите и обезпеченията на "КМБ България", след като българският клон беше придобит от Пощенска банка.

Кредитори

Приключването на сделката ще отнеме известно време, тъй като има и други кредитори и трябва да се уточни как ще бъда разпределена и платена сумата, обясни Колев, но не посочи кои са те. По друго изпълнително дело, където същият имот се продаваше от частен съдебен изпълнител Ивелина Божилова, като взискатели към Alpha Bank се бяха присъединили българските дружества "Вардимис" и "Бест фудс".

Последният търг на практика беше трети опит за продажба на хипермаркета, който беше обявен с цена 11.6 млн. лв. Първата процедура беше организирана през лятото при начална цена от 14.5 млн. лв., но кандидати нямаше.

Магазинът на "Карфур" се намира в търговския център "Бургас плаза" в морския град. Общата му площ е 12.6 хил. кв. м, но в офертата на съдебния изпълнител влизат и 37.26% идеални части от паркинга (над 1200 паркоместа), общите части на комплекса и терена, върху който е построен. По данни от Имотния регистър "КМБ България" е купила имота от "Бургас плаза" през август 2008 г. за сумата от 18.58 млн. лв. Самият магазин беше открит през март 2009 г. и практически оттам започна експанзията на веригата в страната.

Пореден търг в Стара Загора

Междувременно за хипермаркета на "Карфур" в Стара Загора беше открит четвърти търг, след като на предишните три не се появиха купувачи. Досега двама съдебни изпълнители се опитваха да продадат обкта, който се намира в City Mall. Две от процедурите бяха организирани от Гергана Илчева по искане на Столична община, на която "КМБ България" дължи данъци. Другите два търга, включително и течащият в момента, са на ЧСИ Иван Стръмски и са с взискател Alpha Bank, където е ипотекиран имотът.

Минималната цена, която се търси сега, е 17.9 млн. лв. спрямо 22.7 млн. лв. при първия търг през лятото. Оферти се приемат до 5 декември, а евентуален купувач ще бъде обявен на следващия ден. За продажба се предлагат магазинът с площ 9255 кв. м и парцелът под него, където има подземен паркинг.

Хипермаркетът беше открит през 2012 г., когато "Карфур" все още имаше силни позиции на пазара. През последните две години обаче компанията започна да изпитва затруднения и да бави плащания към кредитори и доставчици, заради което сметките й са под постоянен запор. Преди няколко месеца дружеството се раздели с най-големия си обект - в столичния The Mall, който стана собственост на кредитора й Уникредит Булбанк. Финансови проблеми има и Marinopoulos, която държи правата за франчайз на Carrefour в няколко държави в региона, включително България. Преди няколко месеца гръцката компания поиска защита от фалит.

Източник: в.Капитал









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: