Позволиха на Бенчо Бенчев да напуска страната! Ще се лекува в Турция!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
12:30 / 27.05.2020
2481
Районен съд – Бургас проведе поредно заседание по делото за лично укривателство и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси, по което подсъдим е Бенчо Бенчев. Бяха изслушани трима свидетели и прочетени дадените показания на четвърти свидетел, поради невъзможност по здравословни причини да се яви в съдебно заседание.

Защитниците на Бечев направиха искане съдът да разреши еднократно на подсъдимия да напусне пределите на Република България, с цел продължаващо лечение на прогресиращото му заболяване в специализирана клиника в Турция.

Със свое определение, Районен съд – Бургас намери искането за основателно и разреши на подсъдимия да напусне еднократно пределите на Република България за срок до 07.07.2020 г., за преглед и консултация в болница в  Истанбул.

Според съда на първо място, обвинението, което е повдигнато на Бенчо Бенчев е за тежко по смисъла на закона престъпление и за други две, които не попадат в тази категория. Вмета му е мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 50 000 лв. Отделно от това му е наложена и мярка за процесуална принуда "Забрана за напускане на пределите на Република България". В настоящия случай не се касае за отмяна на тази мярка въобще, а за еднократно напускане пределите на страната.

Бенчо Бенчев има безупречно процесуално поведение до момента, както по време на досъдебното производство, така и по време на съдебното.

От представената в днешното съдебно заседание епикриза, издадена от университетско лечебно заведение УМБАЛ – Бургас, се установява, че подписалите я лекари, между които и началника на "Неврологично отделение", препоръчват и насочват подсъдимият към Неврологична клиника в Република Турция за допълнителни изследвания.

Определението на Районен съд – Бургас, за разрешеното напускане на страната, подлежи на жалба или протест пред въззивна инстанция в седемдневен срок.

Следващото заседание по делото е насрочено за 08.07.2020 г., 09.00 ч., когато ще бъдат разпитани още свидетели, включително и разпит на свидетеля Д. Ж., чрез програмата "SKYPE" със Софийския затвор.

Виж коментарите (1)

Още по темата (66):
22.07.2021 Пуснаха от ареста Митьо Очите
24.06.2021 Оправдаха Бенчо Бенчев по делото, свързано с Митьо Очите
18.06.2021 Прокуратурата с нов удар срещу Митьо Очите
18.03.2021 Потвърдено: Бенчо Бенчев ще може да се лекува в чужбина
24.02.2021 Съдът позволи на Бенчо Бенчев на напуска България, за да се лекува
13.07.2020 Любовница на Митьо Очите не се отказва от него
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).