Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Правят фитнес под земята в Бургас?
Автор: Иван Сотиров 10:47 / 16.04.2024Коментари (0)3050
© Burgas24.bg
Намерение да изгради фитнес в подземния паркинг на пл. "Св. св. Кирил и Методий“ има концесионерът на съоръжението  "Глобал технолоджи къмпани" ЕАД, научи Burgas24.bg.

С писмо до Общински съвет - Бургас е представен бизнес план  за развитие на паркинга. В него се включва обновяване, освежаване и обезопасяване на съоръжението и обследване на сервизните помещения, които не са необходими за дейността на паркинга и пълноценното им използване, като пространства за младите хора, за култура и спорт без това да рефлектира върху броя паркоместа и необходимите за нормалната експлоатация на паркинга помещения.

"Извършеното обследване на пространствата посочва наличие на сервизни помещения, въведени в експлоатация като складове към паркинга, които не са необходими за дейността, неизползваеми са и биха могли да бъдат преустроени, като по този начин ще се привлича трафик към паркинга и ще се осигурят допълнителни възможности за младите хора.

Подобни инвестиции в спортната инфраструктура са ясно доказателство за осъзнатото намерение на Бургас да продължи да инвестира в развитието на спорта във всичките му аспекти, като важен фактор на влияние върху демографското развитие на града и предпоставка за утвърждаването му, като привлекателно място за здравословен и активен живот“, е записано в докладна записка до ОбС – Бургас.

Подходящото помещение е склад с площ от  1276.9 кв. м за което концесионерът е отправил искане да бъде преустроено във фитнес зала. Помещението е част от обекта, отдаден на концесия и за преустройството му от склад в обект "за спортна и развлекателна дейност“  е необходимо съгласие от собственика Община Бургас, което е свързано с решение от Общински съвет-Бургас. При положително становище, всички разходи по преустройството ще бъдат за сметка на концесионера, а подобренията ще останат за сметка на общината.

"В случай, че се възприеме идеята за реализиране на такъв проект, то следва да се извърши или изменение на концесионния договор за извършване на допълнителни дейности и преизчисляване на концесионното плащане. Целесъобразно е това да стане след приключване на строителните дейности и след уточняване на формата на експлоатация на обекта, за да се прецени срокът на възвращаемост на инвестицията и да не се нарушава икономическия баланс на концесията“, се посочва още в предложението към местния парламент.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
Български тенис
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Застреляха Алексей Петров
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: