Правят модерна пасарелка с асансьори край голям детски магазин на входа на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:46 / 24.02.2015
2122
Ще бъде изграден пешеходен надлез в близост до голям детски магазин на входа на Бургас. Това съобщи инж. Чанка Коралска, директор на Дирекция "Строителство" в Община Бургас. Пешеходният надлез или т.нар. пасарелка ще бъде финансиран от инвеститорите на магазина по изискване на община Бургас.

"Това беше изискване, което общината постави пред тях предвид многобройните пътни инциденти и невъзможността за преминаване на пешеходци, които използват градския транспорт, за да стигнат до магазина", обясни инж. Коралска.

По думите й, е имало дълги процедури по учредяването на правата за строеж. На главния път Бургас-София, преди Бургас, ще се направи модерна пасарелка с асансьори, които да осигурят безпрепятственото преминаване на хората. Вече има разрешение за строеж, което е съгласно одобрен инвестиционен проект. Разрешението подлежи на обжалване пред Дирекцията за национален и строителен контрол чрез Община Бургас. Пасарелката трябва да е готова в рамките на 4-5 месеца.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ръст на предложенията за работа в София, Пловдив, Варна и Бургас
Криминален тип от "Победа" загази за пореден път
Каква е продължителността на живота в Бургаско?
Решават15-годишен проблем на село Димчево
Теренът на Пясъчния фестивал става циркова арена
В морската градина на Бургас вече ще е по-светло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).