Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пречат ли велосипедистите на пешеходците в Морската градина на Бургас? Според турист – да
Автор: Иван Сотиров 16:08 / 14.07.2021Коментари (21)10334
© Burgas24.bg
Турист от Пловдив се свърза с Burgas24.bg, за да изрази възмущението си, че по крайбрежната алея на Бургас се движат свободно и пешеходци, и велосипедисти, без да има отредено място само за колоездачите.

Ето какво гласи сигнала на госта на града ни:

Здравейте! От два дни съм в Бургас. Вчера ми направи впечатление, че велосипедистите пречат на пешеходците по крайбрежната алея. Възмутен съм. Доколкото виждам май е имало велоалея, но маркировката е изтрита, което създава хаос.   

Казусът е от години. В края на 2018-а велоалеята от Моста до Капани бе демаркирана. "Велосипедисти също имат право да карат своите колела, но трябва да се съобразяват с пешеходците. В Морската градина на Бургас е забранен достъпът на автомобили, не и на велосипеди", казаха за Burgas24.bg от пресцентъра на Община Бургас.

Изпращайте ни вашите читателски сигнали на novini@burgas24.bg, на телефони 0886 49 49 24, 0700 450 24 или на фейсбук страницата ни. Сигнализирайте ни за всичко, което ви е направило впечатление и считате, че трябва да бъде отразено!




Още по темата: общо новини по темата: 4
23.11.2018 »
13.11.2018 »
25.09.2018 »
24.08.2018 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.09.2021 г.
0
 
 
Задниците им пречат на туристите щото са дебели и пият повече. И не си гледат пътя ;)
0
 
 
Аз често карам из морската и честно казано редовно има хора, които вървят по велоалеята.
Aнонимен
на 16.07.2021 г.
+1
 
 
То велоалея има по вътрешната алея към пантеона ама пешеходците си бичат по нея, както и по останалите. Както обикновено Ганьо реве , че нещо не се спазва ама и той не спазва.
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
По алеите успоредни на крайбрежната е същата навалица от пешеходци, че даже е по зле за каране на велосипеди. Пълно щастие няма, така че пазете се и се оглеждайте.
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
Аз лично съм за забрана крайбрежната линия на плажа да се използва от велосипедисти. Това трябва да бъде изцяло пешеходна зона. Велосепедистите трябва да бъдат отклонени по вътршните успоредни пътеки в парка. Алеята на първа линия на плажа трябва да е място за спокойствие и релакс както за жителите така и за гостите на града.това е място на което освен да се наслаждаваш на морския пейзаж има и доста емблематични и наложени с годините заведения където сядат семейства с деца. Няма как да вържеш децата да стоят мирно, за да не попаднат под гумите на някой нагъл колоездач. Все пак с приоретет трябва да се гледа на пешеходците в тази зона на плажа, а не на шепа свистящи с гумите си колоездачи. Реално погледнато, ако на тази алея има двама колоездачи които се движат в една посока всички пешеходци ще бъдат пирнудени да влязат в градинката, за да им направят път. Не мисля, че това е редно и наистина ми е неприятно когато съм излязла на разходка в парка да подскачам от звънците на велосипедите и да се оглеждам като подплашен заек да не би някой да е с колело зад мен или пред мен. Все пак това е място за отдих.
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
+1
 
 
Ае какви глупости говорите всички - и пешеходните, и велосипедистите в повечето случаи сте мега неадекватните индивиди. Родителите с малките дечица - има и други райони, през които можете да минете без да срещате редовно велосипеди. А....И между другото - дръжте си ги за ръцете и се оглеждайте нон стоп. Ако някой блъсне детето ви - повярвайте ми - вие сте виновни. Майната му, че велосипеда е карал несъобразително. ВИЕ имате отговорност към живота на ВАШЕТО дете. Велосипедистите същата работа - не сте Армстронг, че да си мислите, че като минете с 20-30км/ч засилени някое лапе няма да види някое цвете и да хукне във вашата посока, тапети прости - като има много народ си минаваш бавно - няма значение, че хората вървят във велоалеята...то място няма и без това... Никой с НИКОГО не се съобразява и затова после се псуваме и пишем ей такива глупости.
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
+1
 
 
Не на всякъде е забранено! Където има знак в който на син фон е нарисуван бял пешеходец е забранено за велосипеди! Но ако няма знак, това значи ВСИЧКО КОЕТО НЕ Е ЗАБРАНЕНО ЗНАЧИ Е РАРЕШЕНО! Да нужно е да има алеи за всички, но към момента не е възможно - точно затова и общината не може да реши този въпрос - точно затова и премахнаха начертаните велоалеи, защото създаваха повече конфликтност като така се съвместяваха алеите на пешеходците и на велосипедистите.
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
+1
 
 
Вело алея е съоражение за ТРАНСПОРТ. Такива са нужни са бъдат изградени и интегрирани в транспортната мрежа. В Бургас това е направено, но е кьопаво, недомислено и като цяло е отбит номера. Колкото до Морска градина, там вело алея е възможно, но не задължително. Все пак един парк е за разходка и почивка, а не за транспорт. Велосипедистите (аз съм един от тях) трябва да се съобразяват и да пазят пешеходците по споделените площи. За спортен тип колоездене може да се ползва алеята към Сарафово. Тя има транспортна функция, но за съжаление и тя е нескопосано обособена #общинаБургас
Aнонимен
на 15.07.2021 г.
0
 
 
И аз забелязах с каква наглост и висока скорост се движат велосипедистите. Карат, като на рали без да се съобразяват с пешеходците. Нека не забравяме, че и много малки дечица се разхождат с родителите си. Според мен трябва контрол от страна на общината и общинска полиция.
0
 
 
А каращите велосипеди по тротоарите в Пловдив?другари милиционери,пред Второ районно най-редовно си карат и застрашават и стари,и млади!И така е в целия град!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: