Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Предлагат безплатно ИТ обучение в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:10 / 04.02.2020Коментари (0)928
©
ScaleFocus Academy обяви прием на курсисти по Java и JavaScript в своята регионална ИТ академия в Бургас.

"Обучението е насочено към хора с начални познания в посочените области, като целта е надграждане на знанията до високо професионално ниво. Курсът е интензивен, базиран на проекти и насочен към развиването на професионални знания и умения в изграждането на модерни и гъвкави уеб приложения с Java и JavaScript. В процеса на обучението студентите ще се учат да решават сложни технически проблеми и да разработват софтуер "от нулата" в рамките на реален проект. Подаването на кандидатури е отворено до 18 февруари 2020 г., а най-добре представилите се курсисти ще имат възможност да започнат работа в ScaleFocus", уточняват от компанията.

Курсът е безплатен и е подходящ за студенти по ИТ, за млади разработчици с интереси за професионално развитие в областите Java и Java Script, както и за млади ентусиасти с базови познания в областта на програмирането. Кандидатите трябва да имат добри знания по основите на програмирането, структури от данни, алгоритми и обектно ориентирано програмиране.

Желаещите могат да подават заявления през сайта на ScaleFocus Academy. След провеждане на изпит по основи на програмирането, експерти от ScaleFocus Academy ще селектират най-добрите кандидатури и одобрените ще бъдат поканени да се включат във втория етап на оценка, представляваща среща на живо с екипа на академията. След приключването му ще бъдат подбрани 50 кандидати за обучение по JavaScript и Java.

Продължителността на курса е 3 месеца. Той ще се провежда в модерна форма на обучение, включваща присъствие на място и участие в практически занятия, както и самостоятелна подготовка по различни казуси. Задължителното присъствено време е около 10-15 часа на седмица, а самото обучение изисква поне 40 часа седмично интензивна работа. Освен водещия лектор на всяка от групите, в помощ на курсистите ще бъдат професионалисти ментори от ScaleFocus, които ще напътстват и подпомагат студентите в тяхното професионално израстване от "новобранци" до истински инженери.

Обучението е базирано на работа по проекти, близки до реалните от практиката на ScaleFocus, а през последния месец се работи по финален, групов проект, който се защитава в края на курса. Оценяването е текущо по време на целия курс, като се оценяват показатели като качество на кода и др. В края на обучението работите на студентите се оценяват от експертно жури. Успешно завършилите курса получават сертификат от ScaleFocus Academy, а показалите отлични резултати ще имат възможността да започнат работа в компанията. "Ставайки част от екип от доказани професионалисти, това би било сериозна стъпка напред в израстването и професионалното развитие на младите хора, поели по пътя на успешната ИТ кариера", споделят от ScaleFocus Academy. "В допълнение, придобитите в рамките на обучението ценни практически знания биха отворили вратите пред завършилите успешно курса за работа в големи софтуерни ИТ компании", допълват от там. Най-добрите ще имат възможност да се присъединят към водещите технологични компании в страната, с които ScaleFocus си партнира.

ScaleFocus Academy се реализира с подкрепата на Община Бургас и работи активно с местните училища и университети за подсилването на ИТ общността в града. През октомври 2019 г. ScaleFocus стартира в морския град своята инициатива Pre-Academy Bootcamp, част от цялостния проект ScaleFocus Academy. Първият випуск курсисти в Bootcamp постигна сериозен успех с над 500 кандидати, от които 120 започнаха обучение след процес на подбор. Завършването им предстои до няколко седмици.

От ИТ компанията планират да открият клонове на академията и в други големи градове в България. "Ще работим с местни училища, университети и организации, за да предизвикаме интерес към ИТ и да изградим правилния модел за професионално развитие", споделя Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus.

ScaleFocus Academy е най-голямата образователна инициатива, ръководена от частния сектор в България. Мисията на компанията е в структурите на академията да обучи безплатно в рамките на 5 години 10 000 квалифицирани специалисти за света на професионалните ИТ услуги, а инвестицията, която ScaleFocus ще направи през първите две години от реализиране на инициативата възлиза на около 1 милион лева.

"Целта на ScaleFocus Academy е да задържи младите и мотивирани хора у нас, да им даде възможност да получават безплатно знания и опит. Нашата индустрия е изправена пред несъответствието между търсенето и предлагането на мотивирани ИТ специалисти. Поставихме си нелеката задача да променим това", казва в заключение Пламен Цеков.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: