Предлагат разширение на ул. "Поморийска"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
12:07 / 24.08.2015
2305
Един от натоварените улични участъци в Бургас може да бъде разширен, ако Общинският съвет подкрепи предложението на общинския съветник от ПП ГЕРБ Георги Чавдаров. Той е входирал докладна, с която предлага да бъде реконструирана ул. "Поморийска" от ул. "24 пехотен полк" до плаж "Солниците". В мотивите му е изложено, че посоченият район е изключително оживен през летния сезон и особено в почивните дни, а преминаването е изпитание както за шофьори, така и за пешеходци.

"Голяма част от жителите и гостите на града използват лични автомобили, за да отидат на плаж, а предпочитан за тях е плажът "Солниците" заради наличния безплатен паркинг и множество заведения в близост. Доста усилия струва на шофьорите придвижването до паркинга до т. нар. "капани", поради това, че улицата, по която се стига до там, се стеснява поради обособените паркоместа в дясната й част. В останалата част идващите и отиващите превозни средства трудно се разминават. Край улицата има тротоари, до тях с естествена декоративна зелена стена, а зад тях големи дървета. Има техническа възможност от левия тротоар в посока към паркинга да се отнеме около 1 метър площ, която да се приобщи към главното улично платно, а зад зелената декоративна стена да се изгради алея за пешеходци. По този начин ще се увеличи широчината на улицата и разминаването ще е безпроблемно", аргументира се Георги Чавдаров.

За да бъде разрешен проблемът, общинският съветник предлага изграждане на пешеходна алея на ул. "Поморийска" зад декоративна стена, а остатъкът от левия тротоар да се приобщи към уличното платно. Средствата за реконструкцията следва да се заложат при актуализацията на бюджета за 2015 година или в бюджета за следващата 2016-та. Размерът им ще бъде определен от експертите от дирекция "Строителство".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).