Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Предлагат са се изгради културен център в с. Маринка
Автор: Екип Burgas24.bg 11:34 / 19.08.2015Коментари (0)678
© Burgas24.bg
Да бъде изграден площад за културни събития в бургаското село Маринка. Това е едно от предложенията на общинските съветниици от ГЕРБ Калчо Белов, арх. Димитър Георгиев и Живко Димитров, което е входирано в Общинския съвет. Те са изложили своите мотиви, сред които са постоянно увеличаващите се жители на с. Маринка и множеството културни събития през цялата година. Всички мероприятия се провеждат на терени в близост до клуба на пенсионера и до кметството. Двете места обаче са неподходящи за провеждане на подобни събития.

"Вече е събрана подписка от населението за изграждането на площад за културно - развлекателни цели. Освен за Празника на селото, той ще се ползва и за място за развлечения и отдих от жителите на селото. Подходящо място за изграждане на площад е терен в близост до пенсионерския клуб, пред който и до сега се провеждат тържества. Той представлява урегулиран поземлен имот /УПИ/, с отреждане "за административно и делово обслужване". В близост е до църквата в селото, до спортния комплекс и до парка. В улиците могат да се организират достатъчно брой места за паркиране, необходими при провеждане на масови мероприятия. Заградения терен е по-голям от този предвиден в ПУП, като съществуващата на място ограда е продължение на оградата на църквата. Така заграден той е подходящ за оформяне на площад, на който може да се изгради и малка сцена с местата за зрители, разположена в източната част от имота, за да не се пречи на визуалното възприемане на църквата в близост", поясняват общинските съветници от ГЕРБ. За да бъде изграден въпросният културен център, те предлагат сега действащия Подробен устройствен план да бъде променен. Средствата за построяването му могат да бъдат предвидени от капиталовата програма на Община Бургас.

Тримата съветника от ГЕРБ са входирали и още една докладна в местния парламент. Тя предвижда извършване на реконструкция на ул."Христо Арнаудов", кв. Крайморие. "През летният сезон населението в квартала се увеличава многократно, а централната улица на квартала ул. "Христо Арнаудов" трудно поема трафика през летния сезон, защото по нея се извършва и нерегламентирано паркиране от гостите на квартала. Това затруднява и движението по редовната автобусна линия кв. Крайморие - гр. Бургас. Съществуващите тротоари са с широчина близо 6,50 м. В тротоара е реализирано улично озеленяване с широчина около 3,50 м. - 4,00 м. На места съществува едроразмерна растителност. Тя е отдръпната от уличното платно на 2,00 м. Това дава възможност за организиране на успоредно паркиране за сметка на съществуващото уличното озеленяване в рамките на съществуващия тротоар. Така ще се осигурят места за паркиране и свободно предвижване на моторни превозни средства и автобусите на редовния междуградски транспорт", коментират вносителите на докладната.

Вече е събрана и подписка от жителите на квартала, а тяхното желание и необходимостта от осигуряване на места за паркиране са основание за изменение на подробния устройствен план. "В тази връзка предлагаме в капиталовата програма 2015 - 2016 год. на Община Бургас да се заложи обект: "Реконструкция на ул."Христо Арнаудов", кв.Крайморие, Община Бургас в участъка на квартали - кв.3, кв.4, кв.5, кв.6, кв.8, кв.9, кв.10 и кв.11". Реконструкцията на улицата следва да обхване ремонт на тротоарите, съществуващото улично озеленяване и освен това да се предвидят места за паркиране, при запазване на съществуващата едроразмерна растителност", се казва още в докладната записка.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Великден 2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
България и Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: