Предложение: Безплатно пътуване всеки ден за бургазлии, навършили 75 години

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
15:46 / 09.12.2019
5188
Общински съветници предлагат на местния парламент гражданите на Бургас, навършили 75 години, да пътуват безплатно по всички линии на градския транспорт, научи Burgas24.bg. Така най-възрастните бургазлии ще могат да се возят неограничено и безвъзмездно през цялата година, а не само в рамките на празничните и почивните дни, както беше решено на последното заседание на Общинския съвет.

"Цената на билета и месечните карти за градски транспорт в Бургас са едни от най-скъпите в сравнение с други областни градове в страната, които са много по-големи от Бургас като територия. Цената на билета е по-ниска  във Варна и Пловдив - 1 лев. Считаме, че поемането на разходите от общинския бюджет за осигуряване на безплатни карти за пътуване на граждани над 75 години по всички линии на градския транспорт няма да утежни финансовото състояние на "Бургасбус" с оглед и на не големия брой наши съграждани, които попадат в групата на бенефициентите", мотивират предложението си от НФСБ.

Ако общинските съветници приемат докладната записка "Бургасбус“ ЕООД, ще трябва да предоставя безплатна карта, с която жители на Бургас над 75 години да ползват неограничено и целогодишно във всички линии на градския транспорт.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Бургас на крачка от успеха в престижен конкурс
Голям празник в Бургаско
Великден в бургаския зоопарк: Поглезиха животните с яйца
Край на хубавото време по Черноморието? Обилни валежи и гръмотеви...
Учредиха "Фонд за развитие на Летище Бургас"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).