Предложиха адв. Михаил Хаджиянев за председател на ОБС - Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
10:31 / 03.11.2023
1537
Новите избрани от ГЕРБ, които ще влязат в Общинския съвет на Бургас, са се събрали на първа работна среща след местните избори. Заседанието е водено от кмета Димитър Николов, който получи доверието на бургазлии за пети пореден път, от общинския председател на ГЕРБ и народен представител Андрей Рунчев и от колегата му в НС Галя Василева.

Първата точка от дневния ред била да се гласува номинацията за председател на новия Общински съвет. Кметът Николов предложил това да е досегашният ръководител на местния парламент проф. Севдалина Турманова.

"Изключително съм доволен от работата ѝ в предишния мандат. Водеше заседанията безупречно, спазваше правилника, беше безпристрастна и спечели уважението на своите колеги, затова напълно заслужава нашето доверие отново“, заявил Николов.

От своя страна проф. Турманова благодари за оказаната чест, но си е направила отвод. Тя мотивира решението си с факта, че научната дейност, на която се е отдала, и ангажиментите ѝ като зам.-ректор на университет "Проф. Д-р Асен Златаров“, ще отнемат голяма част от времето ѝ.

Следващият номиниран за председател на ОбС беше едно от новите лица в групата на ГЕРБ – адв. Михаил Хаджиянев. Той прие с благодарност гласуваното доверие. "Съжалявам, че ще използвам клише, но за мен това е огромна чест и безкрайна отговорност. Благодаря за номинацията на г-н Николов, Благодаря Ви, че ми гласувате доверие. Да съм пръв  сред равни в Общинския съвет и да работя за любимия ми град – това е едно от най-важните събития в моя живот. Предизвикателството е още по-голямо, защото поемам поста от проф. Турманова – великолепен ръководител, забележителен учен, а и надявам се, мой добър приятел.“, е заявил Хаджиянев.

Втора точка от дневния ред на заседанието била да се избере ръководство на групата на ГЕРБ в ОбС. Всички единодушно гласували за проф. Турманова, а нейни помощници ще бъдат две познати лица, с опит в политиката – Димчо Грудев и адв. Иво Баев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (494):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Петков и Атанасов
27.02.2024 Кметът на Варна: По време на кампанията ми към мен имаше многократни
кибератаки
16.01.2024 Момчето, позиращо по мускули при броенето на бюлетините, остана без
заплащане
08.01.2024 Тази дама се превърна в атракцията на изборите в Бургас!
03.01.2024 8 участници в местните избори не са подали финансови отчети
19.12.2023 Бонев: Няма да отидем да целунем ръката на Бойко Борисов
Още новини от Новини от Бургас:
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).