Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Предоставиха уникални апарати на Звеното по асистирана репродукция в МБАЛ-Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 13.05.2016Коментари (1)1573
©
Ротари клуб Бургас предостави уникални апарати на Звеното по асистирана репродукция в МБАЛ-Бургас. Апаратите, които са за бавна инсеминация, намаляват влиянието на мъжкия фактор при стерилитета, и ще сбъднат мечтата на поне 10 двойки да станат родители. Те бяха предадени от президента на Ротари клуб Бургас Красимир Крумов и други членове на клуба, сред които и елект президентът Веселин Пренеров.

"Заедно с МБАЛ-Бургас разработихме партньорски проект "Технологична помощ в асистираната репродукция за подобряване на майчиното здравеопазване". Целта ни е да подпомогнем Бургаската болница и нашите съграждани, които мечтаят да станат родители", каза Красимир Крумов. Апаратите бяха приети от д-р Павлета Табакова, под чието ръководство бе изградено Звеното по асистирана репродукция, както и от началника на Родилно отделение д-р Антонио Душепеев.

"При стерилитета мъжкият фактор има точно толкова голямо значение, както и този при жената. Апаратите за бавна инсеминация подобряват показателите на бъдещия баща, затова мъжете на Бургас могат да ви бъдат благодарни", каза д-р Табакова в обръщението си към Ротари клуб Бургас. Тя съобщи, че Звеното по асистирана репродукция се развива с бързи темпове, като броят на родените деца след проведени процедури в него непрекъснато се увеличава. Вчера пациентка на Звеното е чула добрата новина, че е бременна с близнаци, след като с години тя и съпругът й са се опитвали да имат бебе.

Важно е да се отбележи, че апаратите ще се използват от двойките напълно безплатно.

"Бавна инсеминация ще бъде извършена при 10 поредни двойки, които отговарят на нужните показатели за това", каза д-р Душепеев. Стойността на апаратите е висока, но благодарение на Ротари клуб Бургас, нуждаещите се ще имат достъп до тях безплатно.

Обикновената инсеминация отнема около две секудни, а с апарата процедурата трае два часа. Според статистически данни апаратите повишават с близо 50% успеваемостта на тази сравнително евтина асистирана репродукция, каквато е инсеминацията.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.10.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Евровизия 2024
Енергийна криза
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: