Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Предприемач със съвет към младите: Ако си мислите че в България е трудно, отидете в Нигерия или Пакистан
Автор: Екип Burgas24.bg 17:23 / 04.12.2022Коментари (0)894
©
Христо Попов, предприемач
В Американския университет в Благоевград успешни предприемачи се срещнаха със студенти. Целта на събитието, организирано от студентската организация STARTUP Благоевград, беше да насърчи предприемаческия дух в страната. На едно място се събраха няколко от най-изявените български имена в сектора, както и много ентусиасти, дошли да потърсят вдъхновение за бъдещите си планове, предава Bulgaria On Air.

В търсене на стимул за така важната първа психологическа крачка към успеха, десетки студенти дойдоха в залата на театъра на Американския университет, за да се срещнат с хора, които вече са извървели трънливия път към реализация на плановете и мечтите си.

"Те са този процент хора, които са се осмелили да поемат този риск, да започнат нещо свое, да преследват мечтите си и да не се задоволят с това, което е удобно, това, което е комфортно. А напротив - били си изключително устремени и последователни в преследването на собствените си цели и постигането на идеите си", сподели организаторът Лилия Лазарова.

Мото на всеки предприемач е, че ключът към успеха винаги се крие в потенциала на всеки човек. И когато има желание и се положат усилия, той се разкрива и развива.

"Всеки млад човек, който мисли че е трудно, бих го поканил да отиде в Нигерия, да отиде в Пакистан, да отиде в Колумбия, да вземе да попътува малко и тогава да кажем трудно ли е или не. Абсолютно нищо общо няма, сега животът е 100 пъти по-лесен и ако има нещо опасно за тези млади хора, това е, че животът е по лесен", убеден е предприемачът Христо Попов.

Освен към непосредствените си цели, успешният предприемач винаги работи с мисъл за бъдещето. 

"Някои от програмите ни целят да посеят семенцето на интерес в дигиталните технологии, които, искаме или не, са част от нашия живот и задължително част от нашето бъдеще. И да помогнат на децата да се ориентират какво друго могат да правят, което може би в момента не им минава през ума, а е интересно и имат потенциал да направят, независимо дали са от София или Абланица или някое малко село", насърчава младите предприемачът Светозар Георгиев.

От бизнеса посъветваха студентите да не спират да изграждат мрежа от контакти, защото точно това е ключът, който след време ще отваря много врати.

"Ако искаш да направиш нещо интересно в нашия занаят, няма как да не се провалиш, 1 път, 2 пъти, 3 пъти, 4 пъти, ако тръгнеш да се проваляш, единственото нещо, което ти трябва, е характер. Така че моето искрено пожелание към младите хора е да имат яка гърбина, ако имат яка гърбина нищо не може да ги уплаши", съветва Христо Попов.

StartUp конференцията в Американския университет се провежда всяка есен и вече се превръща в основно събитие, чрез което младите хора получават точни насоки за добрата си реализация.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: