Представиха 5-те проекта, класирани на финал в Третата младежка академия за доброТворци

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:36 / 24.09.2021
1398
Пет проекта, класирани на финал в Третата младежка академия за доброТворци, бяха презентирани днес в заседателната зала на Община Бургас. В тях младите хора представиха своите инициативи и идеи за развитието на Бургас и региона.

На церемонията по оценяване и награждаване на проектите присъстваха зам.-кметът по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева, арх. Мария Бурулянова, Десислава Василева от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Росица Янева от Местната комисия за борба с трафика на хора, Катя Делчилова – директор на общинския Младежки културен център.

Първи бе представен проектът "Жестомен“, който има за цел да създаде клуб по изучаване на жестомимичен език. Целта е да се огласи проблема и се приобщят пълноценно глухонемите в обществото. Анкета, проведена от доброТворците сред техни съученици показва, че 90 % от тях са споделили, че ще им бъде интересно и полезно да изучават жестомимичен език.

Проектът "Арт Хакатон“ предлага четиридневен лагер за изработване на различни артистични проекти, който ще бъде воден от изявени хора на изкуството и ще приключва с общ концерт за представянето им. Идеята на проекта така да се подпомогнат младите таланти и творци в Бургас, които все още не са намерили реализация.

Третият младежки проект - "burgaslikeyouth“, е за създаване на сайт с информация за възможностите за намиране на работа и кариерно развитие на младите хора в Бургас, за да останат да се развиват и живеят в града си.

"Новото старо“ е следващият проект, класиран на финал, който ще се опита да даде решение на бургазлии на проблема с бързата мода или fast fashion, който е в топ 5 на най-големите замърсители в света. Чрез него младите хора искат да покажат на останалите, че вместо да бъде захвърлена старата тениска може да се превърне в пазарна чанта.

Последният младежки проект се казва "Safe space“ и ще обърне внимание на подрастващите за влиянието, което оказват в тази възраст социалните мрежи и налагането на "перфектна фигура“ и психическите разстройства, които това може да породи.

По време на срещата младежките проекти бяха оценявани според тяхната необходимост, обвързаност с визия за развитие, иновация, възвръщаемост, ефект върху общността и финансова рамка.

Третата младежка академия се проведе през юли в Бургас. в рамките на които участниците придобиват по-задълбочени знания за функциите на Общината и нейните структури, за въпросите, касаещи младежката общност.

В рамките на третия ден от Академията участниците имаха възможността да се срещнат с признати и вдъхновяващи личности, своеобразни посланици на иновациите и доброволчеството по света и у нас. Тези съвременни и млади будители не само споделиха своя личен и професионален опит, но и бяха ментори на участниците при създаването на концепции за бъдещи доброволчески каузи.

Целта на младежката академия е участниците в нея да развият знания, умения и компетенции, необходими за включването им в доброволческа структура към Община Бургас и със своята активност да дават свежи и иновативни идеи за интересни събития, както и за развитието на града.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).