Представиха нов метод за улавяне на възпалителен процес пред директори на детски заведения в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:14 / 11.01.2023
915
Как да бъдат уловени първите симптоми за възпалителен процес при децата, с помощта на  термохромен индикатор, беше презентирано пред ръководителите на детски заведения в Бургас.

Срещата между педагозите, ректорът на Университет "Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова и д-р Антон Танев се състоя във връзка с усложнената епидемична обстановка в областта със съдействието на Община Бургас.

Иновативният и уникален продукт е вписан в българското патентно ведомство и е резултат на упорита, отговорна научна работа в условията на публично-частно партньорство. Чрез него денонощно може да се проследява телесната температура на деца и възрастни, без да се използва устройство.

Индикаторът е в състояние да регистрира всякакво възпаление, от различен характер, в човешкия организъм още при появата му. Продуктът вече се произвежда от "УНИХимКо Терм ООД“ и беше предоставен безвъзмездно, като мостра, на представителите на детски заведения.

По време на срещата д-р Антон Танев сподели интересни факти относно здравето, превенцията и тенденциите в борбата със сезонните грипове и вируси.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).