Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестивалите на изкуствата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:35 / 12.05.2024
1292
Петима членове на Българската фестивална асоциация (БФА), сред които и представител на Бургас, ще се включат в Годишната среща на  фестивалите на изкуствата, организирана от Европейската фестивална асоциация (ЕФА) в Узедом, Германия.

От 12 години БФА е колективен член на най-старото фестивално обединение в Европа с повече от 70-годишна история. В конференцията ще се включат 230 фестивални мениджъри от 47 страни в 3-дневна пролетна програма, пълна с разговори, изкуства и творчески обмен. Пътуването  се осъществява по Програма "Мобилност“ на Национален фонд "Култура“, съобщават от Община Бургас.

Мотото на международната среща на фестивалите 2024, организирана от ЕФА, е "Изкуството на осъзнаването, грижата и свързаността“.

България ще бъде представлявана от мениджъри на едни от най-престижните родни фестивали. В делегацията е включен Димитър Маджаров, директор на общинското предприятие "Летен театър, фестивали и концерти“ при Община Бургас, ежегоден организатор на “Фестивал на пясъчните скулптури", “Джаз в Бургас" и "Бургас и морето“. Останалите участници са: Ива Чавдарова, член на управителния съвет на БФА, директор и селекционер на "Мартенски музикални дни“, Русе; Пламена Цонева, мениджър на Международния музикален фестивал "Варненско лято“; Даниела Димова, директор на Театрално-музикален продуцентски център – Варна и създател на "Опера в летния театър“; Радостина Узунова,  изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и експерт в Европейския музикален фестивал, София.

Програмата съдържа поредица от разговори за мястото на фестивалите в културния живот, за това как изкуствата и творческите индустрии допринасят за благосъстоянието и качеството на живот в съвременното общество. 

В културната програма към форума е включен и  концерт на Филхармоничния оркестър на Балтийско море BALTIC SEA PHILHARMONIC с диригент Кристиян Ярви.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
БХРА: Заради ремонта на пътя от Бургас до Сарафово туристическият...
Полицай пострада след гонка в Бургас, издирва се 24-годишен крими...
Даваме още военно оборудване на Украйна
Сувенирна топка на Христо Стоичков, подписана от него, ще бъде ра...
Младите лекари на Бургас организираха кръводарителска акция
Катя Мишева е новият директор на дирекция "Образование" в Община...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).