Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Представят нова магистърска програма на НХА във филиала в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:36 / 11.03.2021Коментари (0)609
©
Най-новата магистърска програма на Националната художествена академия "Културното наследство на българското Черноморие“, създадена от катедра "Изкуствознание“ за Филиала на НХА в град Бургас, ще бъде представена пред журналисти на 12.03.2021 г. (петък), от 11:00 часа, във Филиал Бургас. Информация за спецификата на програмата, включените дисциплини, както и перспективите за българското Черноморие ще дадат ректорът на Академията проф. Георги Янков и доц. д-р Бойка Доневска, ръководител на катедра "Изкуствознание“.

Магистърска програма "Културното наследство на българското Черноморие“ представя българското културно наследство от древността до Модерната епоха, с акценти върху паметниците от Черноморския регион във връзка със съвременното регионално развитие на културния туризъм. Тя запознава с най-важните историографски теории за българската култура, както и разпространените предимно в медийното пространство митологеми и стереотипи. Приложени са съвременните тенденции в изучаването и популяризирането на културното наследство за стимулиране на интердисциплинарния научен подход и индивидуалната активност. Програмата създава умения в интерактивното популяризиране на движимите и недвижимите културни ценности в Черноморския регион, адекватни на съвременното състояние на културното наследство под закрила на Организацията на Обединените Нации по въпросите на образованието, науката и културата (ЮНЕСКО).

Обучението в магистърската програма се провежда от утвърдени преподаватели - изкуствоведи, историци, археолози, реставратори, специалисти в областта на арт-мениджмънт и др. Като основен подход в учебния процес е възприета индивидуалната работа с всеки студент, която стимулира развитието на личната креативност и потенциал.

Завършилите програмата магистри получават специализирани познания и компетентност в областта на:

- художественото и културно наследство, създадено в Черноморския регион.

- организацията и управлението на дейности, свързани с разработване на културни коридори, изготвяне на пътеводители на художествените паметници и селища в Черноморския регион.

Със своята комплексна подготовка, магистрите получават възможност за перспективно кариерно развитие като мениджъри на културния туризъм; в музеите, художествените галерии, общински, правителствени и неправителствени структури и организации; в туристическите агенции. Те могат да работят като ръководители на отдели в културните учреждения; музейни експерти и галеристи; куратори, организатори на културни дестинации; специалисти по въпросите на културното наследство в туризма; редактори в специализирани издания и в медии, експерти по различните видове визуални изкуства, както и при разработването на общински и областни програми за развитие и опазване на културно-историческото наследство.

Продължителността на обучението е 3 семестъра редовна форма. Професионална квалификация, която получават завършилите е магистър изкуствовед.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: