Представят възможностите за обучение на персонал по ОП "Развитие на човешките ресурси“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:44 / 26.09.2017
2104
Зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова откри в Бургас информационните дни, посветени на двете схеми по ОП "Развитие на човешките ресурси" - "Специфични обучения" и "Открий ме".

Чрез тези схеми се дава възможност на работодателите да обучат своя персонал и той да бъде конкурентно способен на трудовия пазар. Схемата "Специфични обучения" ще запълни една специфична ниша в сферата на подготовка на кадри. Програмата предвижда да се даде възможност за обучение на 10 000 души, което е съобразено със сферата им на работа. Целта е да се даде възможност на бизнеса да обучи своите кадри, така че те да са максимално полезни за съвременните условия и да могат да отговорят на очакванията на пазара на труда. Схемата предвижда също да бъдат активизирана и хората, които в момента са безработни и нямат необходимата квалификация.

В информационните дни, които се провеждат в Експоцентър "Флора", участва и зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева. Тя подчерта, че Община Бургас подкрепя тази мярка, въпреки че не е директен ползвател на тази оперативна програма. Много е важно хората, които осигуряват работа на бургазлии, да могат да участват и да получат възможността чрез проекти да повишат квалификацията на своите кадри, допълни Ананиева.

След откриването на форума зам.-министър Зорница Русинова и Йорданка Ананиева посетиха Общностния център за ранно детско развитие и родителска подкрепа "Надежда" в комплекс "Меден рудник". Той е изграден по ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020. В него се предоставят грижи и услуги на деца със специфични нужди. Центърът разполага с кабинети за различни занимания и специалисти - логопед, стоматолог, рехабилитатор, психолог и детски педагози.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).