Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Предстоят Есенните литературни празници в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 11:58 / 27.09.2017Коментари (0)1259
©
Юбилейното 20 издание на Бургаските есенни литературни празници ще бъде открито на 2 октомври от 18.00 часа в Дома на писателя.

Специално участие ще вземат поетите Диана Саватева - дългогодишен журналист, народен представител и зам.-председател на комисията на комисията по култура и медии в НС, Боян Ангелов - председател на Съюза на българските писатели, поетът Димитър Христов, маестро Стефан Диомов и сопраното Шмилена Султанова.

Домакин на всички събития от афиша ще бъде Дом на писателя на ул."Вола". Единственото изключение е големият юбилеен спектакъл - 80 години Ваньо Вълчев, чийто режисьор е Симеон Димитров. Той ще се проведе на 27 октомври от 18.30 часа в Дома на нефтохимика. Двама бургаски журналисти ще представят своите нови творби в тазгодишното издание на празниците. Слави Томов ще презентира новия си проект "Амур. Истории в синьо", а Наталия Недялкова новата си поетична книга "Перила към небето" .

Бургазлии и гостите на града ще имат възможност на се насладят тази година на интригуваща селекция от премиерните заглавия в различни жанрове.

В афиша на празниците за включени "Три класически случая" на проф. Светлозар Игов, "Оценяване на видовете" на Живка Иванова, "Изгубеният ключ" на Боян Чимов, "Дом за нечия надежда" на Нели Вангелова, "АДDICTED" на Петър Чухов, "Пътят на делфините" на Добрина Топалова, "Балетрист vs критик" на проф. Симеон Янев, "Лирика" на Кольо Колев, "Фрегата съшива хоризонта" на Константин Корадов, "Ще чакам дъгата" на Владимир Шумелов.

Първото събитие след официалното откриване на 2 октомври е среща на български писатели с литературното общество на Търговска гимназия и Английска гимназия. И в тазгодишното издания на Есенните литературни празници са предвидени тематични вечери - "Посоките на хумора" с писателя Николай Фенерски и актьора Стоян Памуков на 1- октомври, празник на прозата, озаглавен "Романът в Бургас" с участието на Георги Минков и Диян Русев на 12 октомври.

Очакваната втора част на книгата "Забравените поети на Бургас" на Георги Райков ще бъде представена на 17 октомври.

В афиша на празниците е включена премиера на антологията "Поети, влюбени в морето" с участието на ВИГ "Луминус" Несебър. Тя ще се състои на 5 октомври.

Специални гости на Есенните литературни празници ще бъде ВГ "Фортисимо" с художествен ръководител Милена Добрева.
На Димитровден в Дома на писателя ще гостуват Младен Влашки от сп. "Страница", Сашо Серафимов от сп. "Антимовския хан" и Мартен Калеев от алманах "Огоста".

По традиция Есенните литературни празници ще бъдат закрити с представянето на новия брой на Списание "Море" от Росен Друмев и Иван Сухиванов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: