Премиерът Бойко Борисов и кметът откриха обновената част на Морската градина в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:10 / 09.07.2017
2593
Преди минути премиерът Бойко Борисов откри обновената част на Морската градина в Бургас, съобщава "24 часа". Става дума за най-старата част на градина, която е държавна собственост, но със съдействието на премиера, бе прехвърлена на общината да я стопанисва. По този начин бяха осигурени европейски средства по проект "Региони в растеж".

"Ремонтирани са 120 дка., площ като всичко е възстановено по стари снимки на обектите в градината, както са изглеждали преди 100 години.", уточни бургаският кмет Димитър Николов.

След това премиерът лично пусна обновения фонтан в градината, който се намира до казиното.

"Всичко е било възстановена така, както е изглеждало преди, до най-малката подробност, включително и поставянето на палма на входа на градина със същите размери, каквато е имала навремето.", разказа кметът Николов.

Борисов съобщи още, че следващото лято ще се пътува по 4 лентов път до Слънчев бряг, но сега всичко зависело от това как ще приключат обжалванията на фирми, които искат да се включат в изграждането на участъка. Пари били осигурени. "Всичко, което е трябвало да направи правителството е сторено.", уточни Борисов.

След откриването на обновената част на Морската градина премиерът се отправи към обходната ул. "Крайезерна", която ще извади потока от автомобили от центъра на Бургас към Южното Черноморие.
 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).