Преобразяват инфраструктурна язва, намираща се в "Меден рудник"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:29 / 19.02.2021
3604
Близо до бл. 116 в бургаския к-с "Меден рудник“ има терен, на който още преди 1989 г. комунистическата власт е планирала да построи супермаркет. Това така и не се е случило докрай. Но заради започналото тогава строителство едно хубаво междублоково пространство остава неизползваемо и недостъпно чак до днес.

Жителите на района проявиха активност и подадоха един от първите проекти за "Меден рудник“ по новата общинска програма "Моят град, моят квартал, моята улица". Ако бъде одобрен нейният нов бюджет, Община Бургас ще стартира тази година благоустрояване на терена, за да стане отново използваем и полезен за хората. Докато се изчаква гласуването в местния парламент, вече бе възложено и извършено разчистване на пространството от саморасли храсти, проучва се геологията, изготвя се технически проект за ремонта.

Още отсега може да се каже, че там е резонно да бъдат изпълнени кът за отдих, нови паркоместа и озеленяване. В основни линии това е и желанието на живеещите в близост до терена бургазлии.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията
Зоопаркът в Бургас с разнообразна програма в празничните дни – от...
Облаци и едва 17 градуса за Бургас утре
Хотелиер на морето: За Великден пакетите струват около 150-170 лв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).