Препълнена зала за тържествения концерт-рецитал на тракийско дружество "Екзарх Антим I"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:18 / 31.10.2017
2247
Бургаското тракийско дружество "Екзарх Антим I" организира тържествен концерт-рецитал, посветен на 121 години от своето създаване. Залата бе препълнена с желаещи да чуят подготвената богата програма. Акцент на мероприятието бяха изпълненията на най-малките тракийчета, които с ентусиазъм и трепет рецитираха стихотворения пред пълното помещение. Събитието откри председателят на дружеството - Тодор Ангелов, който приветства всички, дошли да отбележат заедно 121 години тракийско дружество Бургас. Той с радост отбеляза колко много деца има, доведени от своите родители, баби и дори прабаби, защото те са бъдещето на тракийската организация.

Събитието продължи с изпълнението на фолклорната група "Забравка" от село Извор. Те бяха подготвили богата литературно-музикална програма - прекрасно съчетание между стихове, изпълнени от най-младите участници в групата и фолклорни песни, изпяти от по-възрастните. А когато групата запя странджанския химн "Ясен месец", всички станаха прави и се включиха в изпълнението.

В рецитала, с изпълнения на стихотворения на тракийска тематика, участваха Габриела Христова, Симона Огледалова и Ивета Скопчанова от с. Маринка. Отлично се бяха подготвили и участниците от Бургас - Димитър Ангелов, Ивона Петрова, Сиана Петрова, Рая Стоянова, които усмихнаха и разчувстваха присъстващите тракийци. Участници имаше още от с. Твърдица и с. Черни връх, както и такива, които се включиха в рецитала на място, подкрепени от гостите на мероприятието с бурни аплодисменти. За всички млади участници в тържествения концерт - рецитал бяха подготвени специални награди, връчени от председателя на дружеството - Тодор Ангелов. Подарък получи и председателката на тракийския клуб "Трета възраст" - Станка Желева, която бе юбиляр и на която пожелаваме още дълги години да работи за тракийската организация.

Тържественият концерт-рецитал се организира от тракийско дружество "Екзарх Антим I" с подкрепата на Община Бургас.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).