Превантивните мерки срещу коронавируса, които България взима, са едни от най-строгите прилагани до момента

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:00 / 09.03.2020
1161
Приключи заседанието на Областния щаб за ограничаване разпространението на коронавирус. Целта на срещата бе да се унифицират общи превантивни мерки на територията на всички 13 общини в област Бургас. 24-часов здравен контрол се осъществява на всички гранични пунктове. За всеки влизащ в България от епидемиологична зона, граничните власти и лекарите по места подават незабавно информация към Регионалните здравни инспекции. Те от своя страна информират личния лекар на всяко от лицата. Това осигурява възможност за пълен контрол от страна на здравните власти.

Към настоящия момент област Бургас разполага с 87 легла за инфекциозни заболявания, съответно в общините Бургас, Средец и Айтос.

По мнение на експертите в щаба превантивните мерки, които страната ни взима са едни от най-строгите прилагани до момента. Въпреки това най-голяма превенция е свързана с поведението на всеки един човек. Медиците призовават за високо ниво на хигиена и избягване на масови мероприятия, преустановяване на пътуванията към епидемиологични зони, засилване на имунологичната защита, консултирана с личните лекари.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).