През летния сезон летище Бургас ще има връзка със 175 дестинации в 49 държави по света

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
11:56 / 03.04.2014
2966
От края на месец март с повече възможности за пътуване с редовни и над 20 нови чартърни линии е в сила лятното разписание на полетите на летище Бургас.

38 са направленията, по които ще се изпълняват редовни полети, като за първи път ще има полети до руския град Череповец на авиокомпания Severstal Aircompany, другата нова дестинация е на авиокомпания Аir Baltic до латвийската столица Рига.

С най-голяма честота в лятното разписание на редовните линии са полетите до София, Москва, Санкт Петербург и Лондон, които ще се изпълняват всеки ден.

Още в началото на месец април започват и редовните линии на авиокомпания Norwegian Air Shuttle AS до Копенхаген - четири пъти седмично, Осло - три пъти седмично, Хелзинки и Стокхолм по два пъти седмично.

От края на месец април редовни полети до руската столица ще изпълнява и авиокомпания България Еър ежедневно (до летище Шереметиево), както и до Санкт Петербург веднъж седмично. Авиокомпания Россия ще изпълнява полети също ежедневно до Санкт Петербург от началото на месец май.
През този период ще се извършват полети до Рига (Латвия) и Киев (Украйна).

От началото на месец май ежедневни стават полетите до Московското летище Домодедово, изпълнявани от S7Airlines. Авиокомпанията ще предложи и полети до Новосибирск един път седмично.

От началото на месец май ще се изпълняват три пъти седмично редовни полети до Брюксел, както и 4 пъти седмично до Дъблин. През този период са планирани и редовни полети до Бремен (Германия).

От 20 май авиокомпания Condor ще предложи на пътуващите редовни полети до немските градове: Берлин, Франкфурт, Лайпциг, Падерборн, Щутгарт.

Редовните полети на Ural Airlines по направленията Челябинск, Екатеринбург, Нижни Новгород, Санкт Петербург, Самара и Уфа ще се изпълняват също от края на месец май.

Полетите на авиокомпания Тravel Service до Бърно и Острава ще се изпълняват от месец юни 5 пъти седмично, а до Прага започват от края на месец май и ще се извършват всеки ден.

Авиокомпания Wizz Air Hungary ще извършва полети от средата на месец юни до Будапеща и Варшава 3 пъти седмично, до Катовице 4 пъти седмично, а до Лондон ежедневно.

През летния сезон на 2014 летище Бургас ще има връзка с 175 дестинации в 49 държави в Европа, Азия и Африка. През лятото най-слънчевoто летище в България ще обслужва близо 80 български и чуждестранни авиокомпании.

Подробна информация за разписанието на полетите на летище Бургас може да се види на интернет сайта: www.burgas-airport.bg.


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).