Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Приказка в сегашно време" е предизвикателната тема на конкурс за пишещи младежи
Автор: Екип Burgas24.bg 11:34 / 09.01.2023Коментари (0)692
©
За девета поредна година Фондация "Шанс за децата и природата на България“ организира националния литературен конкурс "И децата покоряват светове. Покажи, че можеш!“. Темата на конкурса тази година е "Приказка в сегашно време“. Тя поставя пред младежите предизвикателството да потънат в най-дълбоките води на своето въображение, да съчетаят умело фантастичното и приказното, като го имплементират в актуалността на съвремието.

Всички пишещи български младежи между 15 г. и 20 г. могат да се включат, като изпратят своя авторска приказка, непубликувана до момента.

Победителите ще бъдат избрани от тричленно жури с председател Искра Ангелова - журналист, актриса, продуцент и преводач. Искра е завършила българска филология в Софийски университет, след като печели Националната олимпиада по литература; актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов" и магистратура по Телевизионна и радио журналистика в университета "Емерсън" в Бостън, САЩ. Фулбрайтов специализант, работила е като продуцент в сутрешния блок на националната CBS в Ню Йорк, като сценарист, главен редактор и водещ в сутрешните блокове на bTV и Нова Телевизия. Създател и автор на множество авторски телевизионни формати, най-устойчивият и обичаният - "Нощни птици" по БНТ, на което 14 години е главен редактор, изпълнителен продуцент, сценарист и водещ. Тя е автор на няколко документални филма за писателки От 30 години Искра пише авторски текстове в периодичния печат, в момента - в OFFNews, автор е и на епистоларния роман "Обичам ли те?".

В журито се включва и Елена Павлова, писател и преводач. Елена има публикувани общо 11 книги под свое име и псевдоними, както и много участия в алманаси и сборници. Тя е и един от триадата български автори, оставили огромна следа в историята на книгите-игри, позната на почитателите на жанра като Върджил Дриймънд, с издадени над 25 книги-игри и стратове.

Третият член на журито е Добрина Топалова, спечелила престижната национална награда "Даскал Ботьо Петков" за 2018 г., както и автор на няколко монографии и многобройни публикации, рецензии, изследвания и статии.

"За любовта към приказките вярваме, че възрастта не е от значение, затова отправяме провокация към младежите да се обърнат към детето в себе си и да сътворят на хартия един приказен съвременен свят.“, сподели Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България“.

Крайният срок за изпращане на творбите е 15.01.2023 г. Финалистите ще бъдат обявени на 06.02.2023 г. на уебстраницата на организаторите: www.forbgkids.org

Пълните услoвия на конкурса можете да намерите тук.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров: По-добър съм от преди седем години!
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: