Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Пристанище Бургас е потенциален круизен порт от дестинацията Черно море
Автор: Екип Burgas24.bg 14:58 / 27.06.2016Коментари (0)817
©
Регионалната круизна криза и пътищата за нейното преодоляване бяха във фокуса на провелата се в Одеса, Украйна, 48-ма Генерална асамблея на най-голямото световно обединение на круизните портове - MedCruise. Асамблеята съвпадна със знаковото честване на 20-годишнината от създаването на Асоциацията.

С участието си най-големите круизни оператори - "Royal Caribbean Cruises Ltd.", "Princess", "Holland America", "Seabourn", "Costa Crociere", "MSC Cruises", "Celestyal Cruises", "Silversea Cruises", "Celebrity", "Azamara" и представителите на 77 круизни портове от Средиземно и Черно море, както и водещите световни специализирани журналисти на Seatrade и Cruise Industry News отправиха силно послание към круизната индустрия за важното значение и доказаните отлични възможности на регион Черно море в световния круизен пазар. По време на пленарната сесия "Пътят напред: Средиземно и Черно море" Брус Kръмрайн от Holland America обобщи, че "попадайки под светлината на прожекторите Асамблеята в Одеса е вот на доверие към региона".

"Пристанище Бургас" ЕАД бе представено в дискусиите от председателя на съвета на директорите Иван Капитанов, изпълнителния директор Диян Димов и ръководителя на звено "Маркетинг, СУК и Евроинтеграция" Стойчо Димов. Те запознаха участниците с водените от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията политики за пълно синхронизиране на пристанищната инфраструктура, ценови нива, качество и сигурност на предлагания круизен туристически продукт в Бургас. Беше подчертана и ролята на пълното взаимодействие между община Бургас, ДП "Пристанищна инфраструктура" и държавния пристанищен оператор за постигане на целите.

Основният акцент в индивидуалните бизнес срещи с круизните представители беше насочен към запазването и дългосрочното утвърждаване на посещенията на двата най-големи европейски круизни бранда "MSC Cruises" и "Costa Crociere", които единствени продължават да поддържат дестинацията чрез посещенията си в Бургас и Констанца, преминавайки транзит през турските пристанища.

Федерико Бартоли от "Costa Crociere" потвърди бъдещите планове на компанията и доброто сътрудничество с Порт Бургас, като заяви посещение на м/к "Costa neo Riviera" за 22 април 2017 г.

На срещата с представителите на "MSC Cruises" - Луиджи Пастена и Сузана Илиано, Пристанище Бургас представи последните значителни инвестиции в Зоната за свободен достъп и скорошните възможности за едновременно приемане на два круизни кораба. За бизнеса на компанията от изключително значение са нововъведените мерки за повишаването на безопасността, във връзка с което предстои съвместно подписването на унифицирани правила и препоръки. В плана на компанията е планирана визита в пристанище Бургас, съвпадащо с едно от двете посещения на 275 метровия кораб "MSC Opera" през октомври тази година.

Резултатите от срещата ще бъдат в основата на договарянето за следващите круизни сезони.

В знак на развитието на отличната координация между портовете на Бургас и Одеса изпълнителният директор Диян Димов подари на генералния директор на "Оdesa Port Authority" Михаил Соколов картина на бургаския художник Александър Симеонов, изобразяваща символа на град Бургас - Мостика.

Всички участници аргументираха необходимостта от тези мащабни форуми с ефективния дебат, ясните послания, привлекателността на региона като история, архитектура, изкуство, бит и традиции. През септември 2020 г. град Бургас и "Пристанище Бургас" ЕАД ще бъдат домакин на Генералната асамблея на MedCruise.

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: