Приятелят на пребитата до смърт Наталия: Невинен съм, не съм убиец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:12 / 22.05.2017
4030
Въззивен състав на БАС разгледа и обяви за решаване въззивно наказателно дело за убийство на руската гражданска Наталия Стаматова. Подсъдим за престъплението е 57-годишният Димитър Радев, който след битов скандал, предизвикан от обилно количество изпит алкохол, я пребива до смърт в собствения й апартамент в к-с "Лазур".

Мъжът обжалва наложено наказание "лишаване от свобода" в размер на 15 години при първоначален "строг" режим. Радев е признат за виновен в това, че на 05.10.2015 г. умишлено умъртвил Стаматова, нанасяйки й тежка черепно-мозъчна травма, изразяваща се в остър травматичен субдурален кръвоизлив и мозъчна контузия.

Подсъдимият е осъден да заплати на децата на пострадала - И.Н.А. и на Х.Д.С неимуществени вреди в размер на по 70 000 лева. Недоволни от присъдата са и частните обвинители, които също обжалват решението на ОС-Бургас.

В съдебното заседание държавният обвинител пледира за потвърждаване на присъдата като правилна и законосъобразна и отхвърляне на жалбите на подсъдимия и гражданските ищци. Той разви тезата за безспорно и категорично доказано авторство и отхвърли опита да се лансира версията за друг извършител, който е бил в апартамента на убитата жена по време на пиянския скандал, довел до фаталния изход. Прокурорът от Апелативна прокуратура посочи, че към момента на престъплението е установена концентрация на алкохол в кръвта на пострадалата / 3,92 промила /, а на подсъдимия / 3,07 промила/.

Адвокатът на гражданските ищци пледира за увеличаване на наказанието до 20 години, като подчерта, че престъплението и извършено с особена жестокост и след като мъжът е нанесъл многобройните удари е заключил вратата на жилището й, като я лишил от възможност да потърси и получи помощ.

Защитникът изтъкна и другите аргументи в тази посока- многобройните осъждания на подсъдимия, дори и за неплащане на издръжка на малолетното си дете, показанията на свидетели, че 56-годишната Наталия Стаматова била подлагана на системен физически тормоз от страна на Радев заради ревността му, причаквал дори съседи по градинки, за да се саморазправя и самите те се страхували от него.

Адвокатът на Радев пледира за отмяна на присъдата и за признаването на клиента му за невиновен, като оспори свидетелските показания на полицаи и се опря на съдебно-медицинската експертиза, в която липсвали данни за наранявания по ръцете на Радев с оглед нанесените с юмруци удари върху жената. Освен това на местопроизшествието имало три чаши, което не изключвало вероятността за трети човек в апартамента, но по тази версия небило работено.

Димитър Радев поиска да бъде оправдан и заяви, че не е убиец. Отрече да е бил на местопрестъплението и да е удрял жената, с която е живеел на семейни начала.
Съдът счете делото за изяснено и го обяви за решаване.

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
10.01.2018 Окончателно: 15 години за убиеца на рускинята Наталия
21.06.2017 Потвърдено: Димитър ще лежи 15 години за убийството на любимата си Наталия
02.02.2017 15 години затвор за Димитър, пребил рускинята Наталия до смърт
20.12.2015 Убиецът на рускинята Наталия иска бърз процес
07.10.2015 Убиецът на рускинята Наталия: Обичах тази жена
06.10.2015 Убитата рускиня с близо 4 промила алкохол в кръвта
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).