Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Приютът за бездомни в Бургас осигурява подслон и топла храна в студените месеци
Автор: Екип Burgas24.bg 16:37 / 09.02.2023Коментари (0)1381
©
Общинският приют за бездомни хора в Бургас осигурява подслон и топла храна в студените месеци. В момента той дава подслон на 27 души, като всеки от настанените има осигурена топла храна, легло, чисти дрехи и завивки.

Сградата се намира на ул. "Беласица“ № 6 /бивша ул. "Китка“ № 5/ в бургаския квартал "Акации“ и бе превърната от Община Бургас в Център за временно настаняване за бездомни хора още през 2010 г. Помещенията на неизползваната дотогава постройка бяха пригодени за подслон през студените месеци на хора, които са изпаднали в изолация от близки и познати, спящи в градинки, входове и под балкони.

След направен основен ремонт през 2012 г., Центърът разшири своя капацитет на 30 души и започна да приема бездомни и нуждаещи се хора целогодишно. Всеки от тях може да остане в него до три месеца, а при крайна необходимост и за още три, в рамките на една година.

През годините в приюта са намирали подслон и грижа дори хора с висше и със средно образование, но загубили работа и без подкрепа от близките си. В момента в приюта са настанени 25 мъже и 2 жени, а свободните места засега са 3.

За прием в Центъра е необходимо да се подаде заявление в Дирекция "Социално подпомагане“-Бургас или в Социалната приемна, която се намира непосредствено до подлеза на Операта. Бездомните хора трябва да са в състояние да се самообслужват (придвижване, обличане и хранене), да са в трудоспособна възраст и да имат желание за намиране на работа.

Настаняването и престоя в Центъра е по желание на нуждаещите се, а през времето, в което са в него, са длъжни да спазват всички установени правила за ползване на социалната услуга, като нямат право да пушат, да внасят оръжие, да употребяват алкохол или упойващи вещества, трябва да пазят от пожар и наводнение имуществото на Центъра, да не взимат чужди вещи, да поддържат собствената си хигиена и тази в помещенията и др.

За настанените в приюта се грижат специалисти, които ежедневно провеждат индивидуална социална работа с бездомните хора, като оказват психологическа подкрепа, съдействат за намиране на работа и квартира, предлагат възможност за записване на курсове по преквалификация и обучения с цел по-бърза и успешна адаптация в обществото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: